Απίστευτο: Συντριβάνι η πισίνα των φυλακών!

Απίστευτο: Συντριβάνι η πισίνα των φυλακών!
Απίστευτο κι όμως ελληνικό.
Διακοσμητικό σιντριβάνι είναι η επίμαχη «πισίνα» που κατασκευάστηκε στην αυλή του Ψυχιατρικού Ιδρύματος των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με το πόρισμα που εξέδωσε το τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, έπειτα από επιτόπια αυτοψία στο χώρο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα, το οποίο παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, «στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό. Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα.

Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή».

Σύμφωνα με το πόρισμα, κατά την αυτοψία «δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κ.λπ.».

Σύμφωνα πάντως με την έκθεση, στον χώρο «έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά πλησίον του εσωτερικού φράχτη» και «περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών και σε ένα τμήμα του κήπου υπάρχει ένα μικρό περιβόλι».

Ακόμη, από το υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε η εντολή στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική» να αφαιρεθούν αμέσως τα επίμαχα κτίσματα, τα οποία «δεν συνάδουν με τη λειτουργία των φυλακών», ενώ παράλληλα διατάχθηκε «η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι ουδέποτε είχε ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική άδεια ή είχε γίνει λόγος για την κατασκευή των επίμαχων έργων, αλλά ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...