Απαγορευμένα ονόματα μωρών σε όλον τον κόσμο

Απαγορευμένα ονόματα μωρών σε όλον τον κόσμο

Οι Αμερικανοί γονείς έχουν πολλές επιλογές, όταν έρθει η στιγμή να αποφασίσουν τα ονόματα των παιδιών τους.

Ορισμένα κράτη, ωστόσο, έχουν θέσει περιορισμούς στους γονείς σχετικά με τα ονόματα των απογόνων τους για συγκεκριμένους πρακτικούς λόγους, ενώ άλλες χώρες έχουν διαφορετική άποψη, θεωρώντας ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να παρέμβει σε μία τέτοια επιλογή. Και άλλες χώρες ανησυχούν ιδιαίτερα για τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα ονόματα που απαγορεύονται σε όλο τον κόσμο:

ΓΑΛΛΙΑ

Στη Γαλλία, οι υπεύθυνοι των πιστοποιητικών γέννησης οφείλουν να ενημερώσουν το τοπικό δικαστήριο εάν το όνομα ενός μωρού είναι αντίθετο προς το συμφέρον του ίδιου. Το δικαστήριο, εάν συμφωνεί, έχει το δικαίωμα στη συνέχεια να απαγορεύσει το όνομα και ειδικά εάν αισθάνεται ότι θα μπορούσε να βλάψει στην πορεία τη ζωή του.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία έχει ορισμένους περιορισμούς όσον αφορά την ονομασία των παιδιών, μεταξύ των οποίων: Δεν υπάρχουν ονόματα ουδέτερα από άποψη φύλου, δεν υπάρχουν επώνυμα αντικειμένων ή ονόματα προϊόντων και δεν υπάρχουν ονόματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία του παιδιού ή στην ταπείνωσή τους.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Όπως η Γερμανία, έτσι και η Ελβετία έχει επίσης ορισμένους περιορισμούς στην ονομασία των παιδιών και οι ελβετικές αρχές είναι απαραίτητο να εγκρίνουν όλα τα ονόματα των μωρών που γεννιούνται στη χώρα. Σε γενικές γραμμές, αν το όνομα θεωρείται ότι θα βλάψει την ευημερία του παιδιού ή είναι προσβλητικό, δεν θα εγκριθεί.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Στην Ισλανδία οι γονείς πρέπει να υποβάλλουν το όνομα του παιδιού τους στο Εθνικό Μητρώο εντός έξι μηνών από τη γέννηση του. Εάν το όνομα δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο εγκεκριμένων ονομάτων του μητρώου θα πρέπει στη συνέχεια να ζητήσουν την έγκρισή του από την ισλανδική επιτροπή ονομάτων. Περίπου τα μισά από τα υποβαλλόμενα ονόματα απορρίπτονται λόγω παραβίασης των αυστηρών απαιτήσεων ονομασίας της Ισλανδίας. Για παράδειγμα, εάν ένα όνομα περιέχει ένα γράμμα που δεν εμφανίζεται στην αλφάβητο της χώρας (όπως τα γράμματα C, Q, και W), τότε απαγορεύεται.

ΔΑΝΙΑ

Η Δανία διαθέτει έναν κατάλογο με περίπου 7.000 εγκεκριμένα ονόματα μωρών. Εάν, ωστόσο, οι γονείς δεν συμφωνούν με αυτά τα ονόματα, τότε πρέπει να ζητήσουν ειδική άδεια στο Τμήμα Διερεύνησης Ονομάτων του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και στο Υπουργείο Εκκλησιαστικών Υποθέσεων. Σημειώνεται ότι περισσότερα από 1.000 ονόματα αναθεωρούνται κάθε χρόνο και σχεδόν 20% από αυτά απορρίπτονται, κυρίως για περίεργα ορθογραφικά λάθη.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Η Νορβηγία έχει χαλαρώσει τους νόμους περί ονοματοδοσίας τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει διατηρήσει δύο βασικές διατάξεις: Το όνομα δεν θα γίνει αποδεκτό αν θεωρηθεί ότι αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα για το άτομο και δεν μπορείτε να επιλέξετε πρώτο όνομα που είναι ήδη καταχωρημένο στο Μητρώο Πληθυσμού της Νορβηγίας ως τελευταίο ή μεσαίο όνομα (στη Νορβηγία, τα μεσαία ονόματα είναι ουσιαστικά τα δευτερεύοντα επώνυμα). Η εξαίρεση είναι εάν το όνομα έχει προέλευση ή παράδοση ως όνομα στην Νορβηγία ή στο εξωτερικό ή έχει παράδοση σε μια κουλτούρα που δεν κάνει διάκριση μεταξύ του πρώτου ονόματος και του επώνυμου.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Η Σουηδία απαγορεύει τα πρώτα ονόματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αδίκημα σε άλλους ή δυσφορία σε εκείνον που τα χρησιμοποιεί, καθώς και εκείνα που θεωρούνται προφανώς ακατάλληλα. Οι γονείς πρέπει να υποβάλουν το προτεινόμενο όνομα του παιδιού τους εντός τριών μηνών από τη γέννησή του στη Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία, διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλο πρόστιμο.

ΜΕΞΙΚΟ

Ένας νόμος που ψηφίστηκε στη Sonora του Μεξικού, απαγορεύει ρητά 61 ονόματα που θεωρούνται υποτιμητικά. Οι αρχές αναφέρουν ότι στόχος τους είναι να προστατευθούν τα παιδιά από το να εκφοβίζονται εξαιτίας του ονόματός τους.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Στη Νέα Ζηλανδία, οι γονείς απαγορεύονται να δώσουν ονόματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αδίκημα και υπερβαίνουν τους 100 χαρακτήρες ή που μοιάζουν με επίσημο τίτλο και βαθμό.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στην Πορτογαλία, τα ονόματα των παιδιών πρέπει να είναι παραδοσιακά πορτογαλικά και ανάλογα με το φύλο. Για να διευκολυνθούν οι γονείς, η χώρα προσφέρει μια λίστα με 82 ονόματα που υποδηλώνει ποια είναι αποδεκτέά και ποια όχι.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/358107-Apagoreymena-onomata-moron-se-olon-ton-kosmo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...