Απαγορεύεται η κριτική;

papadhmas

Εντάξει παιδιά, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Για την απόπειρα κατά του πρώην πρωθυπουργού, φταίει η κριτική στο ή, ακριβέστερα, στα Μνημόνια!

 Όσο κι αν φαντάζει χονδροειδές, αυτό είναι το «δια ταύτα», που καθαρότατα προκύπτει από τα συμφραζόμενα. Εκεί παραπέμπουν οι, δήθεν, ουδέτερες αναφορές στο «διχαστικό λόγο» και τη «ρητορική του μίσους». Σε κάποιες, άλλωστε, από τις σχετικές εγγραφές, γίνεται η «αυθεντική ερμηνεία», με την ενοχοποίηση του «αντιμνημονιακού λόγου». Έτσι γενικά και αφηρημένα, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, τι θέλει να πει ο ποιητής; Αν οδηγήσει κανείς, τις σχετικές αναφορές, ως τις ακρότατες συνέπειες τους, εντάσσονται, άραγε, στη γενική εκφορά περί «αντιμνημονιακού λόγου» και οι αυτοκριτικές επισημάνσεις μέρους των δανειστών ή η σκληρή πολεμική από ξένους πολιτικούς και αρθογράφους; Μήπως σε αυτό το λόγο, που «οπλίζει το χέρι των δολοφόνων» συγκαταλέγονται και οι ίδιοι οι αρθογράφοι, με την, ενίοτε εξαιρετικά σκληρή, κριτική τους, στη «μνημονιακή μετάλλαξη» της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας; Συγκαταλέγεται και αυτή η κριτική στο «διχαστικό λόγο» και τη «ρητορική του μίσους»; Δεν υστερεί, άλλωστε, ούτε αυτής της μορφής η κριτική, σε οξύτητα διατυπώσεων ή και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

 Αντιλαμβάνονται, άραγε, όσοι ελαφρά τη καρδία επιδίδονται σε αυτή τη σπέκουλα, σε τι επικίνδυνους δρόμους οδηγούν; Στην εμφανή προσπάθεια τους, για αναδρομική δικαίωση των επιλογών, που μας οδήγησαν στη μνημονιακή περιπέτεια, με την εκμετάλλευση της,  δικαιολογημένης, συναισθηματικής φόρτισης, από το δραματικό συμβάν; Αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο, να αυτοακυρωθούν και οι ίδιοι, στην εύλογη κριτική τους, για τη μνημονιακή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης; Έχουν σκεφτεί, άραγε, τι θα συμβεί, αν, ο μη γένοιτο, βρεθεί στο στόχαστρο των τρομοκρατών, κάποιο κυβερνητικό στέλεχος; Ποιος θα τους έχει, οπλίσει, άραγε, το χέρι; Να θυμίσουμε δε, στους προχειρολόγους, ότι, ακόμη και η σημερινή, «δεύτερη γενιά» τρομοκρατών, συγκροτήθηκε και άρχισε τη δράση της, πολύ πριν ξεκινήσει η κρίση, προχωρώντας ακόμη και σε εν ψυχρώ δολοφονίες αστυνομικών οργάνων; Φανταζόμαστε ότι δεν είδαν σε κάποια «γυάλινη σφαίρα», όσα θα ακολουθούσαν, ώστε να αναζητήσουν ετεροχρονισμένα επιχειρήματα, για τη δράση τους. Άλλωστε, ακόμη και οι πιο νηφάλιοι εκ των εκφραστών της ανωτέρω «σχολής σκέψης», αναγνωρίζουν πως το αρρωστημένο μυαλό των τρομοκρατών, λειτουργεί με «αυτόνομα»  κριτήρια, που δε σχετίζονται και δεν επηρεάζονται από όσα συμβαίνουν και λέγονται στη δημόσια σφαίρα.

 ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/286128-Apagoreyetai-e-kritike ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...