Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυστηρότερα μέτρα τις επόμενες ώρες για να μην περάσουμε στο «κακό σενάριο»

Ο κύβος ερρίφθη και απομένουν μόνο κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες για να ανακοινώσει η κυβέρνηση νέα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις των πολιτών λόγω κοροναϊού.

Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων να τηρεί ευλαβικά τους αυστηρούς περιορισμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση -και μάλιστα μεγάλο ποσοστό να δηλώνει έτοιμο να αποδεχθεί πιθανή επέκταση των μέτρων– ωστόσο κάποιοι συνεχίζουν να τα αγνοούν τα περιοριστικά μέτρα. Το δεδομένο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επόμενες ημέρες είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδιαίτερα κρίσιμες για την διασπορά της νόσου έχει οδηγήσει το κυβερνητικό επιτελείο στη λήψη νέας δέσμης μέτρων τα οποία θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος την εβδομάδας, ακόμη και τις επόμενες ώρες.

«Ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες. Θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αν κρίνουμε, όποτε κρίνουμε, ότι πρέπει να παρέμβουμε και να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο, θα το κάνουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να δηλώνει κατά την καθιερωμένη ενημέρωση πως «τα μέτρα επαναξιολογούνται όλη την ώρα. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας στο χρόνο».

Αντίστοιχα, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τις τελευταίες ημέρες στις καθιερωμένες ενημερωτικές συνεντεύξεις Τύπου, και με αφορμή τις εικόνες πολλών πολιτών έξω από τράπεζες αλλά και σε άλλα σημεία όπως στην παραλία Θεσσαλονίκης, τόνιζε ότι αν κριθεί απαραίτητο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετακινήσεις των πολιτών θα γίνονται με χρονικό περιορισμό, ενώ καταργούνται οι γραπτές δηλώσεις. Πλέον, θα υπάρχει μόνο η επιλογή του SMS. Εξαιρούνται βέβαια οι εργαζόμενοι που έχουν εξ’ αρχής πάρει την βεβαίωση από την εργασία τους.

Αναλυτικότερα, τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί:

Τρίωρος περιορισμός των μετακινήσεων.
Περιορισμός του ημερήσιου αριθμού των μετακινήσεων (προσανατολισμός προς 2-3 εξόδους)
Χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε τράπεζες.
Κατάργηση της γραπτής δήλωσης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...