Αποζημίωση (συνολικά) 300.000 από τους 3 εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ζητεί η Ελένη Ράικου!

Αποζημίωση (συνολικά) 300.000 από τους 3 εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ζητεί η Ελένη Ράικου!

Ποσό αποζημίωσης ύψους 50 χιλιάδων ευρώ από την Ελένη Τουλουπάκη, και από 50.000 από τους επικουρούς της στην Εισααγγελία κατα της Διαφθοράς, Χρήστο  Ντζούρα και τον Στέλιο Μανώλη(συνολικά δηλαδή 300.000 ευρώ), ο κάθενας ζητούν η εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο γιατρός συζυγό της για ηθική βλάβη.  Η πρωτοφανής στα χρονικά νομική κίνηση, δηλαδή εισγγελέας να στρέφεται κατά συναδέλφων της (και μάλιστα αξιώνοντας χρήματα) , έχει προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό καθώς θεωρείται πως επιφέρει ένα ακόμα πληγμα στην ήδη τραυματισμένη αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Όταν μάλιστα στρέφεται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που έχουν αναλάβει να φέρουν σε περας ιδαίτερα σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και την υπόθεση Novartis, στην οποία διακυβεύεται μεγάλο πολιτικο κεφάλαιο της  χώρας αλλά και το δημόσιο συμφέρον, εφόσον αποδειχτούν οι κατηγορίες.

Τι λέει  

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αγωγή κακοδικίας γίνεται αναφορά στα δημοσιεύματα περί  «εμπλοκής» του γιατρού συζύγου της στην υπόθεση Novartis(την οποία ερευνούσε η κα Ράικου)  και κατ΄επέκταση της ίδιας. Για αυτά επι της ουσίας κατηγορεί την κα Τουλουπάκη και τους επικουρους εισαγγελείς , πως διέρρευσαν σε μερίδα του Τύπου στοιχεία από την ανάκριση που αφορούν τον συζυγό της.  Τα δημοσιεύματα αυτά εμφάνιζαν τον γιατρό Λάζαρο Καρνέση, συζυγο της κας Ράικου να λαμβάνει χρήματα από την Novartis σε λοινό λογιαρασμό με τη συζυγό του. Τότε η κα Ράικου με 3 δημόσιες τοποθετήσεις κύκλων της είχε αναφερθεί σε «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη που επιχειρεί να την εξοντώσει, χωρίς η ίδια να προχωρήσει σε επωνυμη καταγγελία ή να ονοματίσιε το εν λόγω προσωπο.

 Η αγωγή

Την αγωγή κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας επικαλούμενη παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης,παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά  με την υπόθεση της Novartis. Νομικές πηγές πάντως εκτιμούσαν πως η κατάθεση αγωγής κακοδικίας αφορά συγκεκριμένες δικαστικές πράξεις που έχει κάνει ο εναγόμενος δικαστικός λειτουργός, ενώ εν προκειμένω η κα Ράικου, φέρεται να επικαλείται μόνον τη διαρροή πληροφοριών , η οποία, κατά τις ίδιες πηγές εμπίπτει στην αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων.

Πως συγκροτείται

Το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος)   συγκροτείται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Αρείου Πάγου, ως πρόεδρό του,  ένα σύμβουλο της Eπικρατείας, έναν αρεοπαγίτη, ένα σύμβουλο του Eλεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές από τις Νομικές Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας και δύο δικηγόρους, μέλη του Aνώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων.

Σατην συγκεκριμένη υπόθεση θα προεδρεύσει η προεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, καθώς και η κ.Ραίλκου και οι εναγόμενοι εισγαγελείς προέρχονται από την ποινική δικαιοσύνη.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ τα μέλη του δικαστηρίου (εκτός της κας Σακελλαροπούλου) θα κληρωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Την αγωγή κακοδικίας  της  Ελένη Ραϊκου την χειρίζεται προσωρινά η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/346566-Apozemiose-synolika-300-000-apo-toys-3-eisaggeleis-kata-tes-Diaphthoras-zetei-e-Elene-Raikoy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...