ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βυθισμένοι 900 τόνοι πυρομαχικών στον κόλπο της Λεμεσού

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βυθισμένοι 900 τόνοι πυρομαχικών στον κόλπο της Λεμεσού
Κάθε άλλο παρά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετώπισαν οι στρατιωτικοί το θέμα με τα ποντισμένα πυρομαχικά. Αρχικά και μετά από μελέτη που έκαναν, ενημέρωσαν το υπουργείο Άμυνας για την ύπαρξη 167 ειδών πυρομαχικών στην περιοχή Ζυγίου, τονίζοντας ότι η γεωγραφική θέση που απορρίφθηκαν ήταν άγνωστη.
Χθες, επιτελείς του ΓΕΕΦ εμφανίστηκαν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας παρουσιάζοντας στους βουλευτές φωτογραφία-χάρτη με στίγματα σε 15 σημεία στη θάλασσα όπου έχει ποντιστεί το στρατιωτικό υλικό.

Επίσης η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για την περιοχή Ζυγίου, ενώ οι 900 τόνοι πυρομαχικών βρίσκονται σε βάθος από 300 έως 900 μέτρα στον κόλπο της Λεμεσού και όχι στο Ζύγι.

Μετά από έρευνα του προκύπτει ότι τα στοιχεία αναφορικά με τις γεωγραφικές θέσεις των πυρομαχικών είναι γνωστά και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε χάρτης προς ναυτιλλομένους στον οποίο απεικονίζονται οι εν λόγω γεωγραφικές θέσεις.

Τον χάρτη με τα σημεία που υποδεικνύει το ΓΕΕΦ εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα ο «Φιλελεύθερος». Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει επίσης, παραδοχή του Αρχηγού της ΕΦ ότι υπάρχει ποσότητα πυρομαχικών που δεν γνωρίζουν σε ποιο σημείο ποντίστηκαν, καθώς οι εργασίες απόρριψης έγιναν από ιδιώτη καπετάνιο ο οποίος απεβίωσε.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...