Αποκαλύψεις Στεφανόπουλου για Παπανδρέου, Μητσοτάκη και… “Τσιπράκι”

Αποκαλύψεις Στεφανόπουλου για Παπανδρέου, Μητσοτάκη και...
Bιβλίο με τη βιογραφία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει από τη Νίτσα Λουλέ.

Στο βιβλίο «Κωστής Στεφανόπουλος, ένας μοναχικός Πρόεδρος» περιγράφεται η σκληρή σύγκρουσή του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά και οι απόψεις του για το δημοψήφισμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος αναφέρεται στο δημοψήφισμα που ζήτησε ο πρώην Πρωθυπουργός πέρυσι (και οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του) και μιλάει για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο αποκαλεί «Γιωργάκη» με οξύτατους χαρακτηρισμούς:

«Αυτό είναι χειρότερο και από το «Βυθίσατε τη Χώρα» που είχε πει ο μπαμπάς του. Εκβιάζει το λαό και δημιουργεί πρόβλημα με τους συμμάχους στην Ευρώπη. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Κάποτε οι άνθρωποι έμεναν στην πολιτική από πατριωτισμό, ενθουσιασμό, αγάπη και προσφορά για τη χώρα.

Σήμερα μπαίνουν για να πλουτίσουν ή να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα. Εξαιρούνται οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, οι οποίοι επιλέγονται από το κόμμα. Εχουμε και τους απογόνους σαν τον Γιωργάκη, που πιστεύουν ότι είναι τιμή του τόπου να τους έχει πρωθυπουργούς».

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά ακόμη και στον Αλέξη Τσίπρα. Οπως αναφέρει η συγγραφέας, τον Ιούνιο του 2011, στην Αίγινα, στο κτήμα του ζεύγους Φλαμπουράρη, το γλέντι καλά κρατεί, γίνονται τα βαφτίσια του γιού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Tσιπράκι, ο γιός του Αλέξη και της Περιστέρας, γίνεται ενός έτους και παίρνει επίσημα, χωρίς κολυμβήθρα και παπά, το όνομα Παύλος-Φοίβος. Κάποιοι τα χάνουν όταν βλέπουν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να περνά το κατώφλι. Και μόνον εκείνος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Αργότερα θα πει: «Αφού με κάλεσαν, γιατί να μην πάω;»

Σε άλλο σημείο ο Κωστής Στεφανόπουλος αποκαλύπτει ότι από την ημέρα που έφυγε απο τη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα του στη μάχη για την ηγεσία της, δεν ξαναψήφισε ποτέ τη μητέρα-παράταξη της Κεντροδεξιάς. Αντιθέτως, ψήφισε Αριστερά, και «φυσικά ΠΑΣΟΚ», όπως είναι η επίμαχη αποστροφή του.

«Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα τον Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά ΠΑΣΟΚ. Δεν είχα καμία σκέψη να φύγω από τη ΝΔ. Ήταν το κόμμα μου. Ο Μητσοτάκης ήταν ξενόφερτος. Τον έφερε ο Καραμανλής», σχολιάζει στη Νίτσα Λουλέ ο Κωστής Στεφανόπουλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...