Αποκαρδιωτικές εικόνες από την κατεστραμμένη γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαρδιωτικές εικόνες από την κατεστραμμένη γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορική γέφυρα του ποταμού Κερίτη στην είσοδο του Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά κατέρρευσε εξαιτίας της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε την Κρήτη.

Το συγκλονιστικό βίντεο από drone αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής. Η γέφυρα που δέσποζε στην περιοχή κόπηκε στα δύο καθώς δεν κατάφερε να αντέξει τον τεράστιο όγκο των νερών.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλαβε πρωτοβουλία για σειρά δράσεων προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στη δυτική Κρήτη.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αποφασίστηκαν στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του αρμόδιου υπουργείου, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.

Συγκεκριμένα, για τη γέφυρα Κερίτη, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πρότυπο του Γεφυριού της Πλάκας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/355797-Apokardiotikes-eikones-apo-ten-katestrammene-gephyra-toy-Kerite-sta-CHania-BINTEO ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...