Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο σύστημα ψύξης του Διεθνούς Διαστημ. Σταθμού

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο σύστημα ψύξης του Διεθνούς Διαστημ. Σταθμού
Δύο Αμερικανοί αστροναύτες ολοκλήρωσαν χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, την επισκευή ενός κυκλώματος ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), το οποίο είχε παρουσιάσει βλάβη, έπειτα από μια δεύτερη επιτυχημένη έξοδό τους στο διάστημα, σύμφωνα με την NASA.

Ο 53χρονος Ρικ Μαστράτσιο και ο 44χρονος Μάικ Χόπκινς επέστρεψαν στον θάλαμο αποσυμπίεσης του σταθμού μετά τη σημερινή έξοδό τους στο διάστημα, η οποία διήρκεσε 7 ώρες και 30 λεπτά.

Οι έξι και πλέον ώρες της εξόδου τους αυτής στο διάστημα αφιερώθηκαν στην εγκατάσταση μιας νέας αντλίας αμμωνίας στο κύκλωμα ψύξης του σταθμού που είχε παρουσιάσει βλάβη.

Προτού επιστρέψουν στον σταθμό, οι δύο Αμερικανοί καθάρισαν την περιοχή και έκαναν μια λεπτομερή καταγραφή των εργασιών που εκτέλεσαν σε συνεννόηση με το κέντρο του Χιούστον, σύμφωνα με τις εικόνες που αναμεταδόθηκαν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο της NASA.

Η αντλία θα ενεργοποιηθεί πλήρως κατά τη διάρκεια της σημερινής νύχτας. “Οι σύντομοι αρχικοί έλεγχοι δείχνουν ότι η αντλία και οι βαλβίδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση λειτουργίας”, υπογράμμισε ένας ειδικός της NASA.

Ο διαστημικός αυτός περίπατος ήταν ο δεύτερος που πραγματοποιείται παραμονή των Χριστουγέννων στην ιστορία του διαστήματος. Ο προηγούμενος είχε γίνει το 1999 όταν δύο αστροναύτες που επέβαιναν σε ένα διαστημόπλοιο είχαν εξέλθει στο διάστημα για να επισκευάσουν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Για τον Ρικ Μαστράτσιο επρόκειτο για την όγδοη έξοδό του στο διάστημα, με την οποία ο συνολικός χρόνος που έχει περάσει στο διάστημα ανήλθε σε 51 ώρες και 28 λεπτά, ενώ για τον Χόπκινς αυτός ήταν ο δεύτερος διαστημικός του περίπατος.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...