Απολογισμός πεπραγμένων στο δήμο Ναυπακτίας.Βίντεο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΜε την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Ξενία ολοκληρώθηκε ένας ακόμη απολογισμός  πεπραγμένων περασμένης χρονιάς στο δήμο Ναυπακτίας.

Μπουλές:Κάποιοι περίμεναν την κατάρρευση του δήμου.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος έκανε λόγο για άσχημη συγκυρία κατά την οποία κλήθηκε η δημοτική αρχή να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον κατά το οποίο και η κρατική μηχανή ήταν διαλυμένη.Ξεκινήσαμε είπε μέσα στην περιδύνιση του χρέους που κληρονομήσαμε.Προσθέστε συνέχισε ο δήμαρχος τα προβλήματα που κληρονομήσαμε όπως το κτηριακό του 2ου γυμνασίου-λυκείου,το ΤΕΙ,οι πηγές της Βαρναράχης με τις γνωστές καθυστερήσεις,ανδείχθηκε το πρόβλημα της έλλειψης μελετών ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμς προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Χρέος:Αν η κεντρική διοίκηση ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως το τέλος του έτους θα έχουμε εξαλείψει το χρέος του δήμου.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο ταμειακό υπόλοιπο που κάποιοι είπε το παρουσιάζουν λες και μπορεί ο καθένας να μπορεί να τα αξιοποιήσει..Είπε ότι τα χρήματα αυτά  αφορούν μισθοδωσίες δύο μηνών όπως ο νόμος ορίζει.Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ.

Κρατική επιχορήγηση:Έχουν στοιχίσει στην τοπική κοινωνία οι περικοπές.

Για τις μελέτες ο δήμαρχος ανέφερε ότι για το 2012 δεν υπήρχαν.Το 2012 είπε,990.000 ευρώ αφορούσαν μελέτες.350.000 ευρώ για δικές μας,650.000 για τη μελέτη τοπογράφησης της προηγούμενης δημοτικής αρχής,έχοντας στα συρτάρια της μόνο 100.000 ευρώ.Ωριμάσαμε είπε έργα αξίας 40 εκατ. ευρώ.Ήδη τα 1,6 υλοποιήθηκαν,5 εκατ. υλοποιούνται,10 εκατ. δημοπρατούνται,19 εκατ. υπό δημοπράτηση,4,6 εκατ. σε μελέτες περιμένωντας να ανοίξουν προγράμματα.

Αντιμετωπίσαμε την καθημερινότητα.Το 2012 αντιμετωπίσαμε την καθημερινότητα,εκφράζοντας την κοινή γνώμη,κάναμε βήματα και είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα απ’αυτά που κληρονομήσαμε.Οι πρώην δήμοι έχουν καλύτερες υπηρεσίες με ελάχιστο προσωπικό.

Οργάνωση υπηρεσιών:Αξιοποιήσαμε το νόμο για τη στελέχωση του δήμου με 4 συνεργάτες.3 μηχανικούς και 1 οικονομολόγο.Σημαντική η παρουσία τους στην εκτέλεση του έργου.

Μισθοί:Στις 2032 ευρώ ο μισθός του δημά;ρχου,στα 1304 των αντιδημάρχων,στα 1787 του γ.γραμματέα,στα 900 ευρώ των 4 συνεργαστών μεσοσταθμικά.

Ο δήμαρχος αναφερθηκε επίσης στο τμήμα προγραμματισμού,στ δ/νση διοικιτικών υπηρεσιών,με τη λειτουργία των ΚΕΠ σε κάθε ενότητα,στις οικονομικές υπηρεσίες και το τμήμα εσόδων για το οποίο ανέφερε την έλλειψη κατάσταση καταστημάτων,τις τεχικές υπηρεσίες με την πολεοδομία και το σχέδιο πόλης,το οικιστικό που βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ,το ΣΧΟΑΠ που βρίσκεται στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Κοινωνικές υποδομές:Η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου,τράπεζας αλληλεγγύης,το  υπό ίδρυση κοινωνικό ιατρείο.

Τουρισμός-Πολιτισμός:Αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού,δημιουργία και οργάνωση χορωδιακών εκδηλώσεων,ενίσχυση φιλαρμονικής,δημιουργία του πολιτιστικού καλεντάρι της Ναυπακτίας με εκδηλώσεις όλο το χρόνο,νέοι θεσμοί με τα προγράμματα γνωρίζω τον τόπο μου,εβδομάδα περιβάλλοντος.Διοργάνωση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου υπό την αιγίδα του υπ.πολιτισμού.

Θ.Παπαθανάσης:Σκληρός και επικριτικός ο επικεφαλής της παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση του δημάρχου.

Θα περιμέναμε να υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας…

Δεν έχετε ξεκινήσει ούτε ένα έργο ανέφερε ο κ.Παπαθανάσης.Σε καμία κοινότητα δεν εκτελείται κανένα έργο.Μιλάτε και φέρεστε λες και είναι η πρώτη σας χρονιά.

Ξενία:Αξιοποιήσατε μόνο την αίθουσα δημ.συμβουλίου

ΣΧΟΑΠ:Σημείο 0

Εργοταξιακοί χώροι που δρομολογούνται.Δεν έχετε διαθέσει ούτε ένα ευρώ σε καμία πρώην κοινότητα.Υπάρχει πλήρης εγκατάληψη και εξαθλίωση της υπαίθρου.

Ανδ.Κοτσανάς:Ζείτε σε εικονική πραγματικότητα.

Χρησιμοποιείτε το γνωστό 4 πτυχο.Ο κακός Παπαθανάσης,η κακή οικονομική συγκυρία,ο κακός Καλλικράτης και η κακή τρόικα.Η πολιτική που ασκείτε είναι παρωχημένη από μια ομάδα εργολάβων,προμηθευτών και παρείσακτων.Είναι αδιανότητο παρατήρησε ο κ.Κοτσανάς να πηγαίνουμε σε ενότητες και να βλέπουμε εγκατάλειψη.Τα πράγματα είναι τραγικά,έχουμε όλοι ευθύνες,ο κόσμος είναι στο έλεος του Θεού.

Τ.Λουκόπουλος:Κίνησε σε κύκλο η πολιτική σας !!!

H Πολιτική σας ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης πολιτών θυμίζει κίνηση σε κύκλο.Θύμησε ο κ.Λουκόπουλος το κτηριακό του 2ου γυμνασίου-λυκείου,το ΤΕΙ,το κυκλοφοριακό,τα loops,το θερινό σινεμά,το Ξενία.Όλες στο ίδιο στάσιμο αποτέλεσμα.

Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων,το λόγο πήραν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων,οι πολίτες και τέλος οι δημοτικοί σύμβουλοι…

Δείτε απόσπασμα από την χθεσινή ειδική συνεδρίαση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...