Απολογούνται μάνα και κόρη για τη φρικιαστική υπόθεση ομηρίας τυφλής γυναίκας

Απολογούνται μάνα και κόρη για τη φρικιαστική υπόθεση ομηρίας τυφλής γυναίκας
Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής σε ανακριτή πήραν η 64χρονη και η 35χρονη κόρη της, οι οποίες συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι κρατούσαν «φυλακισμένη» και κακοποιούσαν τυφλή γυναίκα, με σκοπό να αποσπάσουν τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας που λάμβανε.

Σε βάρος των δύο γυναικών, που όπως αποδείχθηκε ήταν η αδελφή και η ανιψιά της άτυχης 62χρονης, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της απάτης, της παράνομης κατακράτησης, της υπεξαγωγής εγγράφων και της ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία το πρώτο είναι σε βαθμό κακουργήματος. Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Όπως αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενες κρατούσαν από τον περασμένο Νοέμβριο την τυφλή γυναίκα κλειδωμένη στο διαμέρισμα της 64χρονης αδελφής της, της αφαίρεσαν την αστυνομική ταυτότητα, το βιβλιάριο καταθέσεων και το κινητό τηλέφωνο, ενώ της προσέφεραν μία φορά κάθε τρεις μέρες φαγητό, με αποτέλεσμα η 62χρονη να χάσει πάνω από το μισό σωματικό της βάρος.

Το διάστημα αυτό -εν των μεταξύ- στο διαμέρισμα τού θύματος είχαν εγκατασταθεί η 35χρονη μαζί με τον σύζυγό της, οι οποίοι φέρονται ότι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Το δράμα της άτυχης γυναίκας τελείωσε όταν βρήκε τρόπο να επικοινωνήσει με μία φίλη της, η οποία αφού την επισκέφθηκε και διαπίστωσε το μαρτύριο που περνούσε, απευθύνθηκε στο παράτημα του συνδέσμου τυφλών στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι της οποίας με τη σειρά τους κατήγγειλαν την υπόθεση στις διωκτικές αρχές.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...