Απολύσεις από καταστήματα εστίασης στο Αντίρριο…λίγες ώρες από την σύνδεση Ιόνιας με την Γέφυρα.

Μια δυσάρεστη εξέλιξη είχαμε για τη γνωστή μεγάλη εταιρεία εστίασης που τα τελευταία  δώδεκα περίπου χρόνια πρόσφερε ανάπτυξη και εργασία σε πάρα πολλά άτομα της περιοχής μας και συγκεκριμένα στο Αντίρριο…. πλέον αγωνίζεται να επιβιώσει. Σήμερα επικοινώνησαν μαζί μας εργαζόμενοι της εταιρίας όπου μας ανέφεραν ότι έγιναν απολύσεις  περίπου δέκα ατόμων  λίγες ημέρες πριν την σύνδεση της Ιόνιας οδού, αλλά και αμέσως μετά. Το Nafpaktianews.gr επικοινώνησε με ανθρώπους που είναι κοντά στην εταιρεία οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι υπήρξαν και οικειοθελής αποχωρήσεις,  από άτομα που υπό τον φόβο της κρίσης που θα ερχόταν αμέσως μετά την σύνδεση της Ιόνιας οδού αναζητώντας αλλού εργασία.Όπως και να έχει χάθηκαν αρκετές θέσεις εργασίας.

Εδώ όμως έχουμε ένα σημαντικό θέμα που γεννάτε. Σίγουρα δεν θα πούμε ότι κακώς έγινε ο δρόμος γιατί δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάπτυξη. Όμως πρέπει να αναφέρουμε την αλήθεια.Παραδόθηκε ένα έργο χωρίς να είναι 100% έτοιμο.

Συγκεκριμένα ο κόμβος Γαβρολίμνης είναι υπό κατασκευή και ο δρόμος της Παλαιάς Εθνικής οδού στην είσοδο του Αντιρρίου και έπειτα ήταν και είναι σε κακή κατάσταση.  Σήμερα για να μπορέσει κάποιος να πάει στο Αντίρριο  πρέπει να περάσει από τον στενό, παλιό δρόμο Ναυπάκτου Αντιρρίου όπου συνωστίζονται πολλά αυτοκίνητα, χωρίς στοιχειώδη σηματοδότηση.  Γι’ αυτό όταν κάποιος μπεί στο δρόμο δεν έχει επιλογές για να επισκεφτεί  καμία από τις παραλίες της Ναυπακτίας(Μακύνεια,Ρίζα, Κάτω Βασιλική, Κρυονέρι) από την στιγμή που θα μπεί μέσα στην Ιόνια την πρώτη έξοδο την βρίσκει στην αρχή στο Αντίρριο (θέση Λεύκες) και έπειτα στο Ευηνοχώρι πράγμα που αποτρέπει τους διερχόμενους να επισκεφτούν τις περιοχές της Ναυπακτίας στην έναρξη της σεζόν αλλά και στην διάρκεια της.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr από κατοίκους της Ρίζας αλλά και επαγγελματίες της περιοχής υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα κατασκευαστεί ο κόμβος της Ρίζας, που προβλεπόταν, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα  είναι ότι επί της Ιόνιας οδού δεν έχουν ανοίξει ούτε βενζινάδικα αλλά ούτε καταστήματα εστίασης που θα μπορούσαν να απορροφήσουν κάποιες χαμένες θέσεις εργασίας αλλά και ουσιαστικά ο δρόμος δεν είναι 100% έτοιμος. . Κάτω από τις σημερινές  συνθήκες όσο και ανθρωπιστικά να το δουν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν μια ελπίδα ή μια έξοδο καλύτερα παραπάνω οι διερχόμενοι οδηγοί το συντομότερο. Έτσι ώστε να  προσπαθήσουν να προσελκύσουν κόσμο γιατί οι ομορφιές του τόπου μας είναι πολλές όμως πρέπει να υπάρξει ΕΞΟΔΟΣ.

Χρειάζεται άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Ναυπακτίας, των βουλευτών όλων των κομμάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και των φορέων και των συλλόγων της περιοχής για το θέμα που έχει προκύψει . Πρέπει να βρεθεί τρόπος να στηριχθούν οι επιχειρήσεις αλλά και να προσελκύσουμε αν είναι δυνατόν κι άλλες αξιοποιώντας τις ομορφιές της Ναυπακτίας  και ιδιαίτερα των παραλιών από Αντίρριο έως το Κρυονέρι. Έτσι θα “ρεφάρουμε”τις χαμένες θέσεις που έχουμε.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...