Απονομή “Βραβείων Απόλλων 2012”, από την Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Απονομή
Ο Γιώργος Κουρουπός και ο Θεόδωρος Αντωνίου θα βραβευθούν με το «Βραβείο Απόλλων» για το 2012, από την Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Η EΦEΛΣ είναι o Σύλλογος Φίλων της Όπερας, του Μπαλέτου και της Κλασικής Μουσικής, που ιδρύθηκε το 1991 και, το 1993, θέσπισε τα «Βραβεία Απόλλων», θέλοντας να αναγνωρίσει την προσφορά των καλλιτεχνών που τιμούν την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Κουρουπός έχει συνεργαστεί με τον Μάνο Χατζιδάκι ως πιανίστας στις συναυλίες και στις ηχογραφήσεις του, με τον σκηνοθέτη- σκηνογράφο Γιάννη Κόκκο, τον Ζαν Μισέλ Ριμπ και τον Αντουάν Βιτέζ. Ως πιανίστας, συνεργάζεται με τον βαρύτονο Σπύρο Σακκά, με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2004, συνέθεσε την πλέον γνωστή, δραματική καντάτα, «Μονόγραμμα», σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη. Έχει τιμηθεί με το βραβείο «Ν. Καζαντζάκη» από τον δήμο Ηρακλείου και με το διεθνές βραβείο «Benois de la danse» (1996), για το συμφωνικό του μπαλέτο «Οδύσσεια», μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής και της όπερας του Αμβούργου.

Ο Θόδωρος Αντωνίου είναι από τους πιο διαπρεπείς και πολυγραφότατους σύγχρονους καλλιτέχνες, με λαμπρή καριέρα ως συνθέτης, μαέστρος και καθηγητής πανεπιστημίου. Στα έργα του περιλαμβάνονται όπερες, χορωδιακά έργα, έργα μουσικής δωματίου, έργα για σολίστ, συμφωνικά και μουσική για θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα Μαρία Κάλλας του Θεάτρου Ολύμπια, λίγο πριν την τελευταία παράσταση της όπερας του Ροσίνι «Η Σταχτοπούτα».

Τα βραβεία θα απονείμουν ο πρόεδρος της ΕΛΣ, Αθανάσιος Κ. Θεοδωρόπουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Μύρων Μιχαηλίδης.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...