Απορρίφθηκε το αίτημα Νετανιάχου να αναβληθεί η δίκη του για διαφθορά

Απορρίφθηκε το αίτημα Νετανιάχου να αναβληθεί η δίκη του για διαφθορά
Απορρίφθηκε το αίτημα Νετανιάχου να αναβληθεί η δίκη του για διαφθορά


10/03/2020 – 15:46

Κανονικά θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα η δίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά, σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ, το οποίο απέρριψε το αίτημα του Ισραηλινού πρωθυπουργού για αναβολή, εν μέσω των προσπαθειών για σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι δικηγόροι του Νετανιάχου προσέφυγαν στο δικαστήριο ζητώντας να αναβληθεί η έναρξη της δίκης με το επιχείρημα ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν τα στοιχεία της υπόθεσης. Ωστόσο οι εισαγγελείς και οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δικάζεται με τις κατηγορίες της απάτης, της διάρρηξης εμπιστοσύνης και της δωροληψίας η οποία σχετίζεται με μια σειρά από σκάνδαλα διαφθοράς. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται ότι έχει δεχθεί «δώρα» με αντάλλαγμα ρουσφέτια από ισχυρούς φίλους του και μεγιστάνες των ΜΜΕ.

Ο ίδιος αρνείται ότι έχει κάνει παράνομο. Πάντως, τα σκάνδαλα διαφθοράς ήταν το επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα, οι τρίτες μέσα σε ένα χρόνο.

Ο βασικός πολιτικός αντίπαλός του, Μπένι Γκαντζ, αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί του για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί το πολιτικό αδιέξοδο, σημειώνοντας ότι οι υπόδικοι για διαφθορά δεν θα πρέπει να κυβερνούν.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...