Γ.Σιμάκης:Η άποψη της μελετήριας δεν αποτελεί νεό στοιχείο στο θέμα-Ήδη έχει εκφραστεί από το ΓΠΣ-Δε διαφωνεί για το θέμα της χωροθέτησης

Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για συζήτηση του θέματος της χωροθέτησης του νέου δημαρχού στο Σκα

Με αίτημά του μέσα στην εβδομάδα,ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος με τις υπογραφές 10 ακόμη συμβούλων της αντιπολίτευσης ζητούσαν τη συζήτηση του θέματος της χωροθέτησης,έπειτα και από την διαδικτυακή τεχνική συζήτηση με παρούσα σ’αυτή της μελετήτριας του ΓΠΣ Χρύσας Διονυσοπούλου η οποία είχα εκφράσει τη γνώμη για εγκατάσταση του δημαρχείου στο κέντρο της πόλης.

Η απάντηση έρχεται εγγράφως από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Σιμάκη που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η αίτηση απορρίπτεται και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συζητηθεί στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Η απάντηση του προέδρου προς τον δημοτικό σύμβουλο

Αίτημα του 1/3 του Δημοτικού συμβουλίου για χωροθέτηση του νέου Δημαρχείου.

Μετά από αίτημα που αποστείλατε προς τον πρόεδρο του ΔΣ του δήμου Ναυπακτίας για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξη με την μορφή του κατεπείγοντος σχετικά με την «χωροθέτηση του Δημαρχείου του Δήμου Ναυπακτίας» σας ενημερώνω:

Με βάση την Παρ.2 Άρθρο 67 ΝΟΜΟΣ 3852/2010

α. Ο Πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική επιτροπή ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ήτο ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου.

Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του.

Εφόσον ζητείται να συζητηθεί εκ νέου θέμα για το οποίο λήφθηκε απόφαση, υποβάλλεται άπαξ γραπτό αίτημα προς τον πρόεδρο του συμβουλίου, στο οποίο αναφέρεται το θέμα που ζητείται να συζητηθεί εκ νέου, συνοδευόμενο από νεότερα στοιχεία, άλλως δεν γίνεται δεκτό από τον πρόεδρο.

Στην προκειμένη περίπτωση η αίτηση την οποία υποβάλετε δεν συνοδεύεται από κανένα νέο στοιχείο. Η δήλωση της μελετήτριας δε συνιστά νέο στοιχείο διότι αφενός μεν οι απόψεις δεν συνιστούν στοιχεία και αφετέρου η άποψη της ήταν ήδη γνωστή και εκφράστηκε δημόσια σε όλη την φάση του ΓΠΣ.

Έξαλλου η άποψη της μελετήτριας δεν είναι αντίθετη με την χωροθέτηση Διοικητηρίου στο συγκεκριμένο χώρο, όπως προκύπτει από την υπ’ Αρθ πρωτοκόλλου 8978- 25/05/2021 επιστολή της προς τον Δήμο Ναυπακτίας.

Για τους λόγους αυτούς δεν γίνεται δεκτό το αίτημα σας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...