Αποστάσεις από Βενιζέλο παίρνει ο Σκανδαλίδης

Αποστάσεις από Βενιζέλο παίρνει ο Σκανδαλίδης
Αποστάσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ παίρνει ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος προτείνει το τέλος του «ιστορικού συμβιβασμού» της κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματος με τη Ν.Δ.
 
Ο πρώην υπουργός ανοίγει επίσης παράθυρο διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ χαρακτηρίζει «φραστική υπερβολή» τον όρο «εκτσογλανισμός» που χρησιμοποίησε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευ. Βενιζέλος.

Στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Κώστας Σκανδαλίδης εκφράζει την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας και προοδευτική στρατηγική στο ΠΑΣΟΚ, για να μην το «ξεπεράσει» η ιστορία και για να έχει νόημα η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.

Όπως επισημαίνει, στις επόμενες εκλογές θα χρειαστεί μία «προοδευτική διακυβέρνηση» που θα βάζει τέλος στον ιστορικό συμβιβασμό της σύμπραξης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου, ζητά ανοιχτό διάλογο που θα μεγαλώσει τις πιθανότητες για την «αδύνατη σήμερα συνύπαρξη» με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του «αριστερού λαϊκισμού» του και με τη ΔΗΜΑΡ, που «λανθασμένα» αρνείται μια ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων.

Επιπλέον, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει με νόημα ότι «δεν αποτελεί πολιτικό κεκτημένο η εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...