Αποχαιρετά η Κλίντον ακόμα και αν επανεκλεγεί ο Ομπάμα

Αποχαιρετά  η Κλίντον ακόμα και αν επανεκλεγεί ο Ομπάμα
Η Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε τη βούλησή της να εγκαταλείψει τη θέση της στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το νέο πρόεδρο στις 20 Ιανουαρίου, ακόμα κι αν επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Στόχος μου παραμένει η αποχώρησή μου μετά τις 20 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το σχέδιό μου. ‘Ομως ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνομιλήσω με τον πρόεδρο γιατί προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές, πράγμα που ευχόμαστε. Τότε θα μιλήσουμε για το διάδοχό μου», η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξή της στην Washington Post.

Η Κλίντον είχε επανειλημμένα τονίσει ότι θα υπηρετήσει τη χώρα από το υπουργείο Εξωτερικών μόνο στη διάρκεια μιας προεδρικής θητείας. Ωστόσο, σε μια άλλη σύντομη συνέντευξή της προχθές στη Wall Street Journal, η Κλίντον φάνηκε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής της στο υπουργείο για περισσότερο διάστημα, κυρίως για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις από την υπόθεση της επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στις 11 Σεπτεμβρίου, εάν βεβαίως ο Ομπάμα επανεκλεγεί στις 6 Νοεμβρίου.

Στην Ουάσιγκτον κυκλοφορούν εδώ και μήνες φήμες που θέλουν την Κλίντον, η οποία χθες γιόρτασε τα 65 της χρόνια, να θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...