Απόστολος Κατσιφάρας – Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων

Την αλληλεγγύη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή των προωθούμενων απολύσεων στο δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα στην Πάτρα.

«Κύριος στόχος είναι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τις θέσεις εργασίας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι καταλύονται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και ανοίγει «κερκόπορτα» με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η απόφαση για απολύσεις αποδυναμώνει διοικητικά τους φορείς που θα χάσουν προσωπικό και ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία αξιολόγησης, πραγματικής καταγραφής των κενών και εφαρμογής κάποιων στοιχειωδών κριτηρίων.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας έκανε εκτενή αναφορά στις επερχόμενες περικοπές στους πόρους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι πλέον, ειδικά για τις Περιφέρειες, προοιωνίζεται οικονομικός στραγγαλισμός με άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία και στις δράσεις τους.

«Οικονομικά και εργασιακές σχέσεις είναι δυο ζητήματα με ευθεία αναφορά στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, στη δημοκρατία μας, στην ίδια την ζωή μας», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και για τις κινήσεις που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της Ένωσης Περιφερειών.

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τοποθετήσεις εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, Αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...