Απόστολος Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια δεν θα επιτρέψει κατάργηση ή συρρίκνωση Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στη Δυτική Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάργηση, συρρίκνωση ή συγχώνευση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας είναι προοπτική που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και ενέργεια που αποδυναμώνει καίρια τα εφόδια της περιοχής στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αξιοποιήσει την δυναμική της και να δημιουργήσει νέους όρους οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας είναι πασιφανές ότι καταρτίστηκαν στην βάση στοιχείων, θεωρήσεων, εκτιμήσεων και προϋποθέσεων που πόρρω απέχουν της πραγματικότητας. Παραβλέποντας το σοβαρό επιστημονικό έργο και την τεράστια συνεισφορά του Ιδρύματος στην παραγωγή γνώσης, έρευνας και καινοτομίας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι τελικές, όπως έσπευσε να αποσαφηνίσει και ο ίδιος ο Υπουργός. Θα προηγηθεί διαβούλευση για τον τελικό «χάρτη» των αλλαγών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, θ’ αναλάβει μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλίες ώστε η πρόταση που σήμερα κατατέθηκε να μην υιοθετηθεί.

Την προσεχή Δευτέρα, στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, θα ληφθούν αποφάσεις, τόσο σε ό,τι αφορά στις επόμενες ενέργειες μας όσο και στην μορφή των αντιδράσεων μας στην περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας εμμείνει στη σημερινή, αυταπόδεικτα λαθεμένη στάση του».   

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...