Απόστολος Κατσιφάρας: Τα τρία ζητήματα της Δυτικής Ελλάδας που έθεσε στον Πρωθυπουργό

Τα εκκρεμή ζητήματα της «Ολυμπίας» και της «Ιόνιας» Οδού αλλά και αυτό του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας έθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν μαζί του όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση είχε ως κεντρικό θέμα την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους Περιφερειάρχες για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να μην χαθούν κρίσιμοι για την ανάπτυξη της χώρας πόροι και έδωσε εντολή τους παριστάμενους Υπουργούς για ακόμα πιο στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε στον Πρωθυπουργό τις μεγάλες εκκρεμότητες που αφορούν στη Δυτική Ελλάδα ενώ του επέδωσε και σχετική επιστολή, επισημαίνοντας ότι είναι απολύτως αναγκαίο να δρομολογηθούν άμεσα:    

Πρώτον, η επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση της «Ολυμπίας» και της «Ιόνιας» Οδού χωρίς περικοπές στο τεχνικό και φυσικό τους αντικείμενο. «Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η διασύνδεσή της με το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας αποτελεί ύψιστη αναπτυξιακή προτεραιότητα και βασική προϋπόθεση για την αναπτυξιακή της ανασυγκρότηση. Ταυτόχρονα η επανεκκίνηση των δύο αυτών έργων θα συμβολίσει για όλους την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Δεύτερον, παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων. «Σας υπενθυμίζω κύριε Πρόεδρε ότι η παραχώρηση αυτή αποτελεί και δική σας προσωπική δημόσια δέσμευση προς το λαό της Πάτρας και συνεπώς αναμένουμε να δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες ώστε η παραχώρηση αυτή να γίνει οριστική και αμετάκλητη», ανέφερε στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...