Απόσυρση της υποψηφιότητας Φιγιόν ζητά η γαλλική Ακροδεξιά

Την απόσυρση της υποψηφιότητας του Φρανσουά Φιγιόν για την προεδρία της Γαλλίας ζήτησε ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό, υπαρχηγός της υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν.

«Θα ευχόμουν ο Φρανσουά Φιγιόν να αναλάβει την ευθύνη και να αποσυρθεί, ώστε να επιστρέψουμε στην πραγματική συζήτηση», είπε ο κ. Φιλιπό στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Την Πέμπτη, το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 μετέδωσε δηλώσεις της συζύγου του κ. Φιγιόν, Πενελόπ, σχετικές με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τα 800.000 ευρώ που φέρεται να έχει λάβει ως κοινοβουλευτική συνεργάτις του συζύγου της σε διάφορες περιόδους από το 1988 έως το 2012.

Στις δηλώσεις αυτές του 2007, η κ. Φιγιόν δηλώνει ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτιδα του συζύγου της.

Ο 62χρονος Φρανσουά Φιγιόν, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας μεταξύ 2007 και 2012, είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με την Κεντροδεξιά (Οι Ρεπουμπλικανοί) και εμφανιζόταν ως ακλόνητο φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας μέχρι πρότινος, αφού φαινόταν να περνά άνετα στον β΄γύρο μαζί με την Μαρίν Λεπέν και εκεί να επικρατεί κατά κράτος της ακροδεξιάς υποψήφιας.

Η Μ. Λεπέν προσπαθεί να επωφεληθεί των προβλημάτων του κ. Φιγιόν για να λάβει ψήφους από τη συντηρητική Δεξιά, ενώ σαν πιθανός αντίπαλός της στον β’ γύρο αρχίζει να προβάλει ο κεντρώος, σοσιαλφιλελεύθερος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, τέως υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας στην κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...