Το Μεσολόγγι που διέπρεψε και μεγαλούργησε ως πρωτεύουσα της Δυτικής Ρούμελης, που ανέδειξε πλειάδα πρωθυπουργών και που τις τελευταίες 10ετίες με όλο το Νομό Αιτωλ/νίας βρίσκεται  ας πούμε σε αφάνεια, σε λήθαργο, σε παρακμή, υπανάπτυξη και μαρασμό, καιρός είναι να βγει μπροστά, μεγαλεπήβολα και με όραμα να αναδειχθεί έδρα Περιφέρειας.

 Δεν είναι πρώτη φορά που αρθρογραφώ υποστηρίζοντας περιφερειακές αλλαγές, αλλά τώρα επανέρχομαι με σχέδιο. Κανένα σχέδιο δεν προχωράει χωρίς το όραμα να υπάρξουν τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Με τη διαίρεση της Αιτωλ/νίας σε Μεσολογγίου και Αγρινίου που πρέπει να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε θα έχουμε κάνει το πρώτο σημαντικό και αποφασιστικό βήμα.

 Μιλώντας με φίλο δημοσιογράφο μου είπε δεν είναι εφικτό το σχέδιο γιατί δεν θα θελήσει καμία γειτονική Π.Ε. να συνταχθεί με τις δυο νέες Π.Ε. Η απάντησή μου είναι ότι τα  έχω σκεφθεί αυτά και εκπόνησα με το μυαλό μου πολλές σοβαρές εναλλακτικές κινήσεις από τις οποίες αν κινηθούμε σωστά και διπλωματικά θα βρεθεί με μεγάλες πιθανότητες η πολυπόθητη τρίτη Π.Ε. Αναφέρω την μία από τις εναλλακτικές. Παράγοντες Μεσολογγίου και Ναυπάκτου θα κινηθούν συστηματικά διπλωματικά και πολιτικά να επιτύχουν απόσχιση της Δωρίδας από Φωκίδα και ενσωμάτωσή της σε ξεχωριστή Π.Ε. Ναυπάκτου. Υπόψη ότι και τώρα η Δωρίδα είναι ενδοχώρα της Ναυπάκτου στην οποία και εξυπηρετείται πολλαπλά οπότε πιθανότατα θα δεχθεί γιατί θα της υποσχεθούν π.χ. αστική διασύνδεση με τα χωριά της κι όπου αυτή υπάρχει, να πυκνώσουν τα δρομολόγια. Ερώτημα είναι τι θα γίνει η λοιπή Φωκίδα. Απλούστατα θα κολλήσει με Βοιωτία. (όπως λέγαμε ως τώρα Αιτωλ/νία, θα λέμε Βοιωτοφωκίδα).

Έτοιμη λοιπόν, έτοιμη θα είναι η Περιφέρεια Δυτ. Ρούμελης με έδρα το Μεσολόγγι! Χαλάλι του να παίξει το ρόλο που θα του αξίζει δικαιωματικά όχι μόνο ως ευρισκόμενο ανάμεσα από Αγρίνιο και Ναύπακτο αλλά και επιβραβευτικά για τις πρωτοβουλίες τις οποίες οφείλει και πρέπει να πάρει. Έχω στο μυαλό μου άλλες τρεις εναλλακτικές κινήσεις τις οποίες δεν είναι του παρόντος να αναφέρω, παρά μόνο να ευχηθώ στο Ιερό Μεσολόγγι και τη Δυτική Στερεά: Καλή λευτεριά από τις παθογένειες που μας καταντάνε σύγχρονους  ραγιάδες και φουκαράδες για να πάψουμε να είμαστε εξάρτημα Πατρεοκεντρικών συμφερόντων.

Έχω ισχυρότατα επιχειρήματα να τεκμηριώσω, να υποστηρίξω και να πείσω για την αναγκαιότητα να προχωρήσει το σχέδιο με την τέχνη του εφικτού που είναι θέμα ορθής και ρεαλιστικής πολιτικής που κατά τη γνώμη μου πρέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα της Αιτωλ/νίας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ.ΜΑΚΡΗΣ – Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …έχοντας μπει για τα καλά στον 21ο αιώνα κάποιοι μιλούν με όρους αρχών του 20ου…
    όταν όλοι ενώνονται κάποιοι μιλούν για διασπάσεις..
    Σεβαστή η ιστορία του Μεσολογγίου αλλά στο πέρασμα των δεκαετιών οι συνθήκες έχουν αλλάξει.
    Το προβλημα του Αγρινίου και του Μεσολογγίου δεν είναι η Πάτρα αλλά οι παθογένειες της περιοχής διαχρονικά.
    Η Ναύπακτος βρίσκεται μετά την ζεύξη, σε συνεχή πληθυσμιακή και οικονομική ανάπτυξη ως αποτέλεσμα της γειτνίασης με ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Μαζί συγκροτούν ένα ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα.
    Και παρά τις όποιες τοπικιστικές φωνές από όμορες περιοχές αυτή η αλληλεξάρτηση κοινωνικά οικονομικά εκπαιδευτικά πολιτιστικά χρόνο με το χρόνο αυξάνεται..
    Επιπλέον αποτελεί τον ιδανικό τόπο διαμονής για κάποιον που θέλει να εγκαταλείψει την Αθήνα και να μην του λείψει τίποτα παράλληλα με την ποιότητα ζωής μιας ήσυχης πόλης.
    Τριτοβάθμια περίθαλψη και εκπαίδευση απόσταση 15 λεπτά, ευκαιρίες ψυχαγωγίας κτλ..
    Κέντρο Ναυπάκτου κέντρο Πάτρας 30 λεπτά. Ναύπακτος Αθήνα 90 λεπτά.
    Οι χιλιάδες πατρινών που πίνουν τον καφέ τους στο λιμάνι της Ναυπάκτου κάνουν το μπάνιο τους στο από το Κρυονέρι μέχρι τη Χιλιαδού και τρώνε και πίνουν το ποτό τους στα όμορφα μαγαζιά της πόλης και αντίστοιχα οι Ναυπάκτιοι που κάνουν τα ψώνια τους διασκεδάζουν χρησημοποιούν υπηρεσίες στην Πάτρα δεν μένουν σε λογικές δήθεν Πατρεοκεντρικών συμφερόντων…ούτε λειτουργεί με τέτοιν τρόπο η καθημερινότητα του καθενός από εμάς.
    Η Ναύπακτος όσο κιαν δεν αρέσει σε κάποιους ( γιατί άραγε) κοιτά μπροστά και εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που της δίνονται…και έχει ξεφύγει από το μαρασμό, και την κακομοιριά που κάποιοι θα ήθελαν να μένει για να αισθάνονται λιγότερες ενοχές, χτίζει γέφυρες, δεν τις γκρεμίζει..

  2. ενοχλούν οι απόψεις των αναγνωστών σας κύριε Δελημάρη?
    μικρός τόπος όλοι γνωριζόμαστε…
    έχουν περισσότερη αξία γραφικές απόψεις..
    δυστυχώς ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους…γνώριμο του τόπου μας…
    ΖΗΤΩ το ανεξάρτητο κράτος του Αγρινίου λοιπόν, με έδρα το Μεσολόγγι και..ολίγον από Ναύπακτο..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...