Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, οι επιστροφές, οι απουσίες και ο επόμενος αντίπαλος – Οι δηλώσεις του  Πορτογάλου τεχνικού των «ερυθρόλευκων» και του Ελ Αραμπί πριν τον… τελικό

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον οδηγήσει στα playoffs του Champions League o Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Λουντογκόρετς στην «Huvepharma Arena» απόψε στις 21:00 (τηλεοπτική κάλυψη από το MEGA), στον επαναληπτικό αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» με… σύμμαχο της παράδοση στα προκριματικά, οπού παραμένουν αήττητοι στα τελευταία 21 παιχνίδια τους (16-5-0), επιδιώκουν να φύγουν με το «διπλό» από το Ράζγκραντ, ώστε να επεκτείνουν και το αντίστοιχο σερί των προκρίσεων, οπού αισίως μετράνε 10 διαδοχικές.

Το πρώτο ματς στο Φάληρο μπορεί να μην πήγε όπως θα επιθυμούσε ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Αγκιμπού Καμαρά να γλιτώνει τους Πειραιώτες από την ήττα στο 87ο λεπτό, ωστόσο, απόψε ο Πορτογάλος τεχνικός έχει περισσότερα «όπλα» στην διάθεσή του, αφού επιστρέφουν όλοι οι βασικοί που απουσίασαν στον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο επόμενος αντίπαλος

Το εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει πια, επομένως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο τη νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, εκεί οπού θα τους περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Μάλμε – Ρέιντζερς (2-1), ενώ ο ηττημένος θα αντιμετωπίσει για τα playoff του Europa League τον νικητή του Λίνκολν Ρεντ Ιμπς – Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-3).

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa Conference League, ανεξάρτητα από την τύχη της ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς. Αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας και αποκλειστούν στα play off, θα έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League.

Τα πλάνα του Μαρτίνς

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την τελευταία τους προπόνηση το βράδυ της Δευτέρας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να υπολογίζει για τη ρεβάνς με τους Βούλγαρους τον Μπουχαλάκη και τον νεοαποκτηθέντα Ονιεκούρου, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στο 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Τζολάκης, παρά το γεγονός ότι ο Βατσλίκ είναι έτοιμος με γεμάτες προπονήσεις.

Στην άμυνα η τετράδα θα αποτελείται από τους Ανδρούτσο, Μπα, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ.

Πολύ σημαντικό για τον Πορτογάλο τεχνικό το γεγονός ότι στον άξονα θα έχει την τριάδα Εμβιλά-Μπουχαλάκη-Καμαρά, ενώ Μασούρας και Βαλμπουενά θα παραμείνουν στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή θα επιστρέψει βασικός για πρώτη φορά φέτος ο Ελ Αραμπί.

Μαρτίνς: «Τώρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση για τον τελικό με τη Λουντογκόρετς»

Ο Πέδρο Μαρτίνς υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι εναντίον της Λουντογκόρετς και πως η ομάδα του είναι έτοιμη για την πρόκριση σε αγώνα που βλέπει ως τελικό.

«Ξεκάθαρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αν εξαιρέσουμε τον Αβραάμ. Είμαστε όλοι σε καλύτερη κατάσταση. Η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ κάνει το παιχνίδι πιο ανταγωνιστικό και για τις δύο ομάδες. Ειδικότερα όταν το αποτέλεσμα κρινόταν σε μια παράταση, αν έμπαινε ένα γκολ σε παράταση το παιχνίδι τελείωνε εκεί. Αυτό κατά κάποιο τρόπο βοηθούσε τις πιο ισχυρές ομάδες. Το παιχνίδι γινόταν λιγότερο ανταγωνιστικό για εκείνους. Τώρα σε οποιεσδήποτε συνθήκες τα πράγματα είναι πιο ανταγωνιστικά. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθούν το ίδιο. Το ματς γίνεται πιο ενδιαφέρον. Με τον παλιό κανονισμό θα πηγαίναμε στη Βουλγαρία με μειονέκτημα. Τώρα δεν είναι έτσι. Και οι δύο ομάδες πρέπει να τα δώσουν όλα από την αρχή. Αντιμετωπίζουμε ως τελικό το παιχνίδι. Δεν χρειαζόμαστε έξτρα κίνητρο πέρα από το ότι εκπροσωπούμε τον Ολυμπιακό».

Αραμπί: «Έχουμε ποιότητα να μπούμε στους ομίλους του Champions League»

Την αισιοδοξία του και την πίστη πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο μπορεί να αποκλείσει τη Λουντογκόρετς, αλλά και να μπει στους ομίλους του Champions League εξέφρασε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

«Είμαι 100% έτοιμος. Στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε αποτελεσματικότητα. Πάμε για την πρόκριση στο επόμενο παιχνίδι, ώστε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Και στο πρώτο παιχνίδι αν ήμασταν αποτελεσματικοί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι, θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είναι η τρίτη μου χρονιά και στις δύο προηγούμενες βοήθησα την ομάδα να προκριθεί. Και εφέτος θέλω να μπούμε στους ομίλους, έχουμε την ποιότητα να το πετύχουμε. Πληγωθήκαμε από την αρρώστια, όπως βέβαια έχει γίνει και σε άλλες ομάδες. Έχω αυτοπεποίθηση, πιστεύω και στους συμπαίκτες μου. Είναι τελικός και πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Νταμπράουσκας: «Ο Ολυμπιακός έχει 46 πρωταθλήματα, αλλά όταν σφυρίξει ο διαιτητής δεν μετρούν μπάτζετ και ιστορία»

Σε ότι αφορά τον αντίπαλο, η Λουντογκόρετς μετράει 6-2-0 στα επίσημα παιχνίδια της, παραμένει αήττητη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (3-2-0), όμως τελευταία φορά που πήρε την πρόκρισή ήταν το 2016, έχοντας τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια γνωρίσει διαδοχικούς αποκλεισμούς.

Ο προπονητής της Λουντογκόρετς, Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στον βασικό του εξτρέμ, Τεκπετέι, που είναι τιμωρημένος, υποστήριξε ότι η ομάδα του δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό, «μια ομάδα με 46 πρωταθλήματα». Ωστόσο σημείωσε πως «όταν σφυρίξει ο διαιτητής, δεν έχουν σημασία οι μισθοί, η ιστορία της ομάδας, όλα κρίνονται στο γήπεδο».

Ο διαιτητής του «τελικού»

Διαιτητής του αγώνα Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός θα είναι ο Ισραηλινός Όρελ Γκρίνφιλντ με βοηθούς τους συμπατριώτες τους Ρόι Χασάν και Ιντάν Γιαρκόνι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Γκαλ Λέιμποβιτς.

Ο Γκρίνφιλντ δεν είναι άγνωστος στον Ολυμπιακό, αφού ήταν τον Μάιο στο ματς με τον Άρη στο VAR, ενώ βρέθηκε στο VAR και στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Επίσης, ήταν στο ΑΕΚ-Μπενφίκα 2-3 και ήταν επίσης στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ το Γενάρη του 2020.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...