Από μαιευτήρα που δραστηριοποιείται στη Ναύπακτο το πρώτο παιδί της χρονιάς

Συνέντευξη στον Σωτήρη Καρέλη

Αγοράκι είναι το πρώτο παιδί του 2017 στην Πάτρα και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα. Το παιδί ήρθε στη ζωή στο Ολύμπιον την Κυριακή 1η Ιανουαρίου στις 18:47.  Μπορεί όμως το παιδί της οικογένειας Καϊάφα να γεννήθηκε στην Πάτρα, ωστόσο η μαιευτήρας που ανέλαβε την γέννα δραστηριοποιείται στη Ναύπακτο. Πρόκειται για την κ. Ράνια Αντωνάκη, με την οποία είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για την συγκεκριμένη περίπτωση στο γραφείο της στη πόλη της Ναυπάκτου.

Κυρία Αντωνάκη χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Είχατε την τύχη και την ευλογία να φέρετε στη ζωή ένα παιδί και μάλιστα να είναι το πρώτο στη Δυτική Ελλάδα.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσουμε για την ευλογημένη αυτή στιγμή, καθώς η αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού της μητέρας ήταν στις 16 Ιανουαρίου οπότε δεν τον περιμέναμε τόσο σύντομα, αλλά ο μπέμπης ήταν βιαστικός. Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς η μητέρα ενημέρωσε την κλινική πως σπάσανε τα νερά. Επειδή ήταν ισχιακή η προβολή του παιδιού , το πήραμε με καισαρική τομή. Γεννήθηκε στις 18:47 είναι ένα υγιέστατο αγοράκι, χαίρει άκρας υγείας τόσο το ίδιο όσο και η μητέρα του και ζύγιζε 3 κιλά και 50 γραμμάρια».

Είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας;

«Ναι είναι το πρώτο παιδί και η χαρά της οικογένειας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Της έκανε ένα μεγάλο πρωτοχρονιάτικο δώρο ο Θεός».

Όταν μάθατε πως είναι το πρώτο παιδί για τη νέα χρονιά πώς νιώσατε;

«Να σας πω την αλήθεια, κάθε φορά που φέρνω στην ζωή ένα παιδί, νιώθω μεγάλη ευτυχία και εύχομαι να μεγαλώνει και να είναι πάντα γερό και δυνατό. Ήταν μια συγκινητική στιγμή όπως και κάθε άλλη και για να είμαι ειλικρινής μέχρι εκείνη την ώρα, δεν πίστεψα πως ήταν το πρώτο παιδί για την περιοχή μας γιατί γεννήθηκε και το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς. Το διαπίστωσα εκ των υστέρων όταν συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι από την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή άρχισαν να επικοινωνούν μαζί μας και ζητούσαν λεπτομέρειες για την γέννα. Δεν το περίμενα και ήταν πραγματικά μια μεγάλη έκπληξη τόσο για την οικογένεια όσο και όλους εμάς στην κλινική».

Κυρία Αντωνάκη κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε τις ευχές σας εν όψει και της νέας χρονιάς.

«Να ευχηθώ σε όλες και όλους να έχουν υγεία, γιατί είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Το ξέρω πως είναι μια συνηθισμένη ευχή αλλά είναι και η πιο σημαντική. Μαζί με την υγεία, εύχομαι ευτυχία και χαρά, στα σπίτια όλων για όλες τις ημέρες, όχι μόνο αυτού του χρόνου αλλά και για όλα τα επόμενα χρόνια. Επίσης εύχομαι πραγματικά όλοι μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ψυχικά πρώτα και μετά έπονται όλα τα άλλα».

 

Σωτήρης Καρέλης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...