Από μεγαλοφειλέτες ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων της ΑΑΔΕ!

Παίρνουν μπρος, οι πλειστηριασμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ξεκινώντας από τους μεγαλοφειλέτες, σε Θεσσαλονίκη και Πρέβεζα! 

Χαρακτηριστικό των προθέσεων της Αρχής, είναι ότι η πρώτη οφειλή που μπαίνει στην διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης, είναι ύψους 25 εκατ. ευρώ!

Το πρόγραμμα πλειστηριασμών ξεκινά στις 8 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτο στη λίστα είναι ένα διαμέρισμα 66 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη, με πρώτη τιμή, τα 56.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος οφειλέτης χρωστά 25,035 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα  14 εκατ. ευρώ είναι προσαυξήσεις!

Η νέα γενιά των πλειστηριασμών είναι ηλεκτρονικοί και οι τράπεζες, που έχουν ετοιμάσει τις λίστες με τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί, εκτιμάται ότι έχουν έτοιμους πάνω από 1.750 φακέλους! 

Οι συστημικές τράπεζες θα ξεκινήσουν με τους «μπαταχτσήδες» και τους μεγαλοφειλέτες που έχουν χαρακτηριστεί ως στρατηγικοί κακοπληρωτές!

Η αρχή θα γίνει με τις μεγάλες ιδιοκτησίες, δανειοληπτών που έχουν αφήσει επίτηδες τους λογαριασμούς τους απλήρωτους, αν και έχουν λεφτά να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Πρόκειται για μεγάλα ακίνητα, με αξία στα 100 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο. 

Η λίστα των, προς πλειστηριασμό, ακινήτων είναι μεγάλη, καθώς οι αποχές δικηγόρων και συμβολαιογράφων, «πάγωσαν» την διαδικασία. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το 2015 πραγματοποιήθηκαν λιγότεροι από το 2%. 

Το 2017, αναμένεται να ενεργοποιηθεί πάλι ο μηχανισμός σε επίπεδα μεγαλύτερα από το 2014 όταν είχαν γίνει 16.000 το και το 2013 όπου πραγματοποιήθηκαν 19.200.

«Αγκάθι» για όλους τους εμπλεκόμενους είναι η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμπορικές τιμές είναι, κοντά στο 30% χαμηλότερες σε σχέση με τις αντικειμενικές! Επιπλέον η υψηλή φορολογία (ΕΝΦΙΑ) είναι ένα επιπλέον εμπόδιο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...