Από την Βουλή στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους Βενιζέλος και Χρυσή Αυγή

Από την Βουλή στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους Βενιζέλος και Χρυσή Αυγή
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε σήμερα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη  η Χρυσή Αυγή σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πανεπιστημιακού καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, για το αδίκημα της «διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες και διχόνοια».

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Βενιζέλος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, επιχείρησε «χρησιμοποιώντας αόριστες εκφράσεις, να στιγματίσει συλλήβδην τη Χρυσή Αυγή ως “αντισυνταγματικό φαινόμενο” και “μόρφωμα”, ξένο προς την ελληνική κοινωνία, εκφράζοντας την αδιαφορία του για το γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών ψήφισε τη Χρυσή Αυγή στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις».

Όσον αφορά τον κ. Αλιβιζάτο, η Χρυσή Αυγή του καταλογίζει ότι «χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητή, εκφράστηκε με πρωτοφανή εμπάθεια για τη Χρυσή Αυγή και τη χαρακτήρισε δογματικά ως εγκληματική συμμορία, που καλεί τα μέλη της σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων, που δίνει εντολή σε πιτσιρικάδες να σπάνε στο ξύλο Πακιστανούς, που συνέρχεται επί τούτου και αποφασίζει να διαπράξει παράνομες πράξεις».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...