Από τη Ναύπακτο το ένα κρούσμα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Mέτα από αρκετές ημέρες ο χάρτης της ημερήσιας κατανομής των νέων κρουσμάτων κορονοϊού περιλάμβανε χθες και την Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, από τα 358 νέα κρούσματα τα δύο εντοπίστηκαν στο Νομό μας.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, τα κρούσματα αφορούν δύο άνδρες, έναν από την περιοχή της Αμφιλοχίας και έναν από τη Ναύπακτο. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η κατανομή περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του Βάλτου ενώ η Ναύπακτος είναι η πιο επιβαρυμένη πόλη του Νομού που πάντως έχει χαμηλό ιικό φορτίο.

Ωστόσο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν τα άτομα αυτά όντως διαμένουν στις περιοχές αυτές ή τους χρεώθηκαν τα κρούσματα καθώς είναι εκεί οι δηλωμένες μόνιμες κατοικίες των ασθενών, μια πρακτική η οποία βέβαια περισσότερο θολώνει το τοπίο.

Κατά τα λοιπά , συνεχίζει την επέλασή του στην Αττική ο κοροναϊός, με τους ειδικοί να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επιδείνωση της πανδημίας.
Το λεκανοπέδιο παραμένει στο «κόκκινο» για μια ακόμη ημέρα καθώς από τα 358 που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 194 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Από τη Δευτέρα βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στην Αττική για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του φονικού ιού, ενώ σε καθημερινή πλέον βάση ανακοινώνονται επιπλέον περιορισμοί, με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο.

πηγή: agrinionews.gr 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...