Από τον Άρη στη γη και πάλι πίσω

Από τον Άρη στη γη και πάλι πίσω
Από τον Άρη στη γη και πάλι πίσω

Το ρομπότ της Nasa’s Perseverance που εκτοξεύεται σήμερα Πέμπτη φέρει μαζί του ένα μικρό κομμάτι μετεωρίτη που προήλθε από τον Κόκκινο Πλανήτη 700.000 χρόνια πριν και το οποίο, μέχρι τώρα, φυλασσόταν στη συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου NHM…

Η αποστολή πίσω στο πλανήτη Άρης του μικρού κομματιού θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική εάν το ρόβερ σκοντάψει σε κάτι που υπαινίσσεται την παρουσία προηγούμενης ζωής στον πλανήτη -μία από τις μεγάλες αναζητήσεις της αποστολής.

αρης

Έτσι ένα μοναδικό διαπλανητικό ταξίδι με επιστροφής του μετεωρίτη, τίθεται στην υπηρεσία της επιστήμης, με την Επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της αποστολής Perseverance της NASA Caroline Smith, να δηλώνει στο BBC… “Αυτός ο μικρός βράχος έχει μια ιστορία ζωής. Σχηματίσθηκε περίπου 450 εκατομμύρια χρόνια πριν, εκτοξεύσθηκε από τον Άρη από έναν αστεροειδή ή κομήτη περίπου 700.000 χρόνια πριν και έπειτα προσγειώθηκε στη Γη. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε αλλά ίσως πριν από 1.000 χρόνια. Και τώρα επιστρέφει στον Άρη”!

αρης

Οι ερευνητές θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιβεβαιώσουν τη ζωή στον Άρη εάν μπορούν να αξιολογήσουν τα στοιχεία χρησιμοποιώντας όλα τα αναλυτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα στα εργαστήρια της Γης, σε αντίθεση με τη μικρή σουίτα οργάνων που μεταφέρει ένα ρομπότ και εξηγούν πως αυτό το κομματάκι βράχου θα χρησιμοποιηθεί για την βαθμονόμηση των ανιχνευτών του ρομποτικού ρόβερ Perseverance, πριν αυτό ξεκινήσει τις έρευνες για παλιά ίχνη ζωής στην επιφάνεια του μυστηριώδους πλανήτη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...