Από το Γαλαξίδι στην παραλιακή Δωρίδα η δράση των Ρομά

“Στο Γαλαξίδι τα πράγματα έχουν ησυχάσει, αλλά θα βρουν νέους χώρους για δράση στην παραλία της Δωρίδας. Σε εμάς η κατάσταση ηρέμησε, προς το παρόν τουλάχιστον, και σε αυτό βοήθησε καίρια η ανάδειξη του θέματος από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ. Όμως, η ισχνή αστυνομική δύναμη στη Φωκίδα είναι ο λόγος που οι δράστες θα επεκταθούν και πάρα πέρα με μαθηματική ακρίβεια”.

Αυτή η εκτίμηση, στην οποία είχαν προβεί κάτοικοι του Γαλαξιδίου, όταν κάναμε προ λίγων εβδομάδων ρεπορτάζ για τα συνεχόμενα κρούσματα διαρρήξεων, ακόμα και μέρα μεσημέρι, τα οποία είχαν προκαλέσει τη συντονισμένη αντίδραση πάνδημης της τοπικής κοινωνίας, επιβεβαιώνεται δυστυχώς, μετά και από τις εξελίξεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην παραλιακή Δωρίδα.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή το πρωί στο Μαραθιά, κάτοικος του χωριού ήρθε αντιμέτωπος με νεαρό ρομά που προέβαινε σε κλοπή στην αποθήκη του. Ο αθίγγανος είχε μεταβεί στο χωριό με ένα Hyundai Accent, το οποίο είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές και το οποίο εντοπίσθηκε αργότερα στον καταυλισμό των ρομά στην Άμφισσα μετά από έφοδο. Ο ίδιος ο δράστης είχε εξαφανιστεί, όχι όμως και τα κλοπιμαία που είχε αποσπάσει τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της αποθήκης στο Μαραθιά.

Από εκεί και πέρα, την ευρύτερη πια τοπική κοινωνία απασχολούν πολλά ερωτήματα.

Κατ αρχάς, διάχυτος είναι ο προβληματισμός για το που θα “χτυπήσουν” πλέον οι δράστες, μετά το Γαλαξίδι και τον Μαραθιά, καθώς είναι πια κοινό μυστικό ότι οι ρομά “χτενίζουν” κυριολεκτικά περιοχές δυτικότερα του Γαλαξιδίου, επιδιώκοντας να εντοπίσουν νέους κατάλληλους στόχους. Όπως και το αν θα επεκτείνουν τη δράση τους και προς την αραιοκατοικημένη ορεινή Δωρίδα και στα χωριά του Λιδωρικίου Παράλληλα, είναι δύσκολο να εξηγηθούν απορίες για το λόγο που όποτε συλλαμβάνονται αφήνονται ξανά ελεύθεροι, όταν είναι κάτι παραπάνω από γνωστοί στις αστυνομικές αρχές.

Τέλος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πια δεν πείθονται από το επιχείρημα της αποψίλωσης των αστυνομικών δομών στην Φωκίδα, που αποτελεί το κεντρικό επιχείρημα των αστυνομικών αρχών. “Πώς είναι δυνατόν όταν έρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή όταν διεξάγεται το Forum τα πάντα να είναι υποδειγματικά στην αστυνόμευση και οι περιοχές αυτές να θυμίζουν φρούριο κατά τις μέρες εκείνες, αλλά για την ασφάλειά μας και τις περιουσίες μας να μην υπάρχει στοιχειώδης αστυνομική κάλυψη” ερωτά με νόημα κάτοικος της περιοχής, ο οποίος, όπως και συνολικά η τοπική κοινωνία, περιμένει σαφείς απαντήσεις…

Από την Έντυπη Έκδοσηfokidanews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...