Από το κελί η απολογία της Σταμάτη για να αποφύγει την δημοσιότητα

Από το κελί η απολογία της Σταμάτη για να αποφύγει την δημοσιότητα
Δεν θα μεταχθεί τελικά στην Ευελπίδων για τη συμπληρωματική της απολογία η σύζυγος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη. 
 Η κατηγορουμένη ζήτησε από τον ανακριτή της υπόθεσης να μην γίνει μεταγωγή της στα δικαστήρια την Κυριακή, επικαλούμενη την επιθυμία της να αποφύγει την δημοσιότητα. Το αίτημα της έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στον Κορυδαλλό ώστε να λάβει εκεί την συμπληρωματική απολογία.

Διευκρινίσεις στον ανακριτή θα δώσουν κανονικά την Κυριακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου , ο επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών Αστέριος Οικονομίδης και η λογίστρια , φορολογική εκπρόσωπος εταιρειών που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Η κατηγορουμένη λογίστρια φέρεται να υποστηρίζει ότι όταν ανέλαβε τη φορολογική εκπροσώπηση, οι επίμαχες εταιρείες είχαν ήδη τα αποκτήματα για τα οποία ελέγχονται τώρα οι διαχειριστές τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η κ. Λαμπροπούλου ανέφερε στον ανακριτή ότι όταν το 2010 το ΣΔΟΕ κατέσχεσε από το γραφείο της έγγραφα για υπεράκτια εταιρεία, τόσο ο Ζήγρας όσο και ο Τσοχατζόπουλος την καθησύχαζαν. Σύμφωνα με την ίδια, ο πρώην υπουργός τής είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και ότι γνωρίζει ποιοι πιέζουν για την υπόθεση του.

Ο Οικονομίδης -η εταιρία του οποίου εμπλέκεται στο θέμα του ακινήτου της Δ.Αρεοπαγίτου, αλλά και σε αυτό της Δεινοκράτους , φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι δεν είχε κανένα απολύτως δείγμα παράνομης διαδικασίας στις αγοραπωλησίες και ότι δεν είχε αντιληφθεί ούτε ίχνος για το ενδεχόμενο «ξεπλύματος». Ισχυρίστηκε επίσης ότι ούτε φίλος ούτε έμπιστος του πρώην υπουργού ήταν.

Προηγήθηκαν οι απολογίες του Νίκου Ζήγρα (ξάδερφος του Ακη Τσοχατζόπουλου) και της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της εντολέως του, συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάλεσε τον πρώην υπουργό να σπάσει τη σιωπή του και να μην ανέβει μόνος του το «πολιτικό ικρίωμα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος γνωστοποίησε ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό στη φυλακή και του συνέστησε «να μιλήσει»: «Πρέπει», του είπε, «να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα».

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα στο οποίο εμμένει στη θέση της ότι όλες οι αγοραπωλησίες, όπως και οι δύο για τις οποίες κλήθηκε σε διευκρινίσεις σήμερα, είναι απολύτως νόμιμες.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της η κατηγορουμένη, λόγω ψυχικής και σωματικής αδυναμίας (σ.σ. εμφανίζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους), δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή και έτσι τις επόμενες ημέρες δια των συνηγόρων της θα απαντήσει γραπτώς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...