Απ. Κατσιφάρας – Επιστολή σε Τσαυτάρη για το Κέντρο Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη άσκησε σήμερα με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης ζητεί να «προβλεφθεί η αναβαθμισμένη λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Πάτρα». Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου σας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΓΕΩΤΕΕ/ Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση των Περιφερειακών Κέντρων Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Πάτρα και στο Ναύπλιο.

Όπως ξέρετε, τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούν ένα σημαντικό αριθμό ποιοτικών ελέγχων καθώς και ελέγχους υπολειμμάτων για φυτοφάρμακα και συνεπώς ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά κρίσιμος τόσο για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων όσο και για την προστασία των καταναλωτών.

Εξίσου κρίσιμος είναι και ο ρόλος τους στη διασφάλιση ποιοτικών εξαγωγών δεδομένου ότι μεγάλος όγκος εξαγωγών αγροτικών προϊόντων πραγματοποιείται από το λιμάνι της Πάτρας και άλλα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας.

Επί πλέον, κύριε Υπουργέ, σημειώνω ότι η στροφή στην αγροτική παραγωγή αποτελεί βασική πολιτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τούτο συμβαίνει για δύο λόγους. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανήκουν οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας που είναι κατ’ εξοχήν αγροτικές ενώ, παράλληλα, η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί την ασφαλή διέξοδο από τον οικονομικό μαρασμό που όμως απαιτεί, μεταξύ άλλων, συστηματικούς ποιοτικούς ελέγχους.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητώ να επανεξετάσετε το οργανόγραμμα στο οποίο θα πρέπει να προβλεφθεί η αναβαθμισμένη λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Πάτρα που μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες μιας ευρύτερης γεωγραφικά περιοχής».

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...