Απ. Κατσιφάρας – Ζητά άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης για την νέα σιδηδρομική γραμμή

xespao.blogspot.com-katsifaras5Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστα Χατζηδάκη ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μετά από πληροφορίες ότι επίκειται τροποποίηση του σχεδιασμού για το έργο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, με την διπλή γραμμή να σταματάει στην Ροδοδάφνη Αιγίου και στο υπόλοιπο τμήμα, προς Πάτρα και Πύργο να παραμείνει, με βελτιώσεις, η μονή σιδηροδρομική γραμμή.

Σε επιστολή του, που κοινοποιείται και στον αναπληρωτή Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη, ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνομαι αποδέκτης πληροφοριών που αναφέρουν τα εξής: Υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ στη διάρκεια επίσημων συσκέψεων και ενόψει των έργων ΟΣΕ για τη νέα Προγραμματικής Περίοδο, διατυπώνουν προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες η Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΝΣΓΥΤ) να σταματήσει στη Ροδοδάφνη Αιγίου και στην συνέχεια να υπάρξουν μόνο μικροβελτιώσεις επί της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής προς Πάτρα και Πύργο.

Οι προτάσεις αυτές εφόσον γίνουν αποδεκτές αποτελούν την ταφόπλακα στην προοπτική ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω της ΝΣΓΥΤ και ταυτόχρονα θα αποτελέσουν ακόμα μια απαράδεκτη μεταφορά εγκεκριμένων κονδυλίων από την Περιφέρεια προς το κέντρο και από το δυτικό προς τον ανατολικό άξονα.

Οι ανησυχίες μας δυναμώνουν και για ένα ακόμα λόγο. Έχει ήδη δημοπρατηθεί, με πιστώσεις του ΕΣΠΑ, και έχει ήδη ληφθεί απόφαση, από το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ, για κατακύρωση του αποτελέσματος διαγωνισμού για το έργο Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος. Εν τούτοις και παρά την απόφαση κατακύρωσης η πολιτική ηγεσία, επί σειρά μηνών, δεν δίνει εντολή προώθησης των διαδικασιών οριστικής κατακύρωσης, γεγονός που καθιστά βάσιμη την εικασία περί εγκατάλειψης του έργου.

Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένου ότι η ολοκλήρωση της ΝΣΓΥΤ αποτελεί καίρια αναπτυξιακή επιλογή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που «κουμπώνει» πλήρως με τους αναπτυξιακούς μας στόχους (λιμάνι Πάτρας ως πύλη εισόδου-εξόδου προς τη Δύση, πλήρης αξιοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας, κ.α.) σας ζητώ συνάντηση για την αποσαφήνιση των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και με αντικείμενο την ολοκλήρωση της ΝΣΓΥΤ στη Δυτική Ελλάδα».

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...