Απ. Κατσιφάρας: Με ελπίδα και αισιοδοξία θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς

Στις τελετές αγιασμών στο σχολικό συγκρότημα «Δροσιάς», στην οδό Καλαβρύτων στην Πάτρα, και στο Πειραματικό Λάγγουρα παρέστη σήμερα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας ευχήθηκε καλή και αποδοτική χρονιά στους μαθητές, στους καθηγητές και στους δασκάλους και τόνισε ότι «η φετινή χρονιά ξεκινά με αντικειμενικές δυσκολίες, εξαιτίας της έλλειψης των σχολικών βιβλίων. Ωστόσο, όλοι μαζί, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, φορείς, θα ξεπεράσουμε την πρόσκαιρη αντιξοότητα και θα συμβάλουμε στην ομαλοποίηση της κατάστασης».

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των μαθητών και πρόσθεσε ότι «αντιτάσσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία απέναντι στο πρόβλημα που ανέκυψε φέτος και το οποίο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ρυθμιστεί».

Ο Περιφερειάρχης είχε, επίσης, συνομιλίες με γονείς, δασκάλους και καθηγητές και υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, έτοιμη να συνδράμει στη διευκόλυνση του έργου της, με όποιο τρόπο της ζητηθεί.

Τον κ. Κατσιφάρα, κατά την επίσκεψη του στο σχολικό συγκρότημα «Δροσιάς» συνόδευαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Χονδρογιάννης και  ο αναπληρωτής σχολικός σύμβουλος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Διεύθυνσης Θεόδωρος Μπαρής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών τονίζοντας ότι η Περιφέρεια κατάφερε να εξορθολογίσει το σύστημα, να μειώσει τις δαπάνες και να αποπληρώσει σχεδόν στο σύνολο τους τις οφειλές προς τους μεταφορείς και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

«Χρειάστηκε μια πολύμηνη, επίμοχθη και μεθοδική δουλειά ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σε τελική φάση κατέτειναν στην ταλαιπωρία των μαθητών και των γονιών τους», ανέφερε ο Περιφερειάρχης. Και πρόσθεσε ότι «λογικό είναι στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς να ανακύπτουν επί μέρους προβλήματα. Σε τυχόν τέτοια προβλήματα η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους φορείς Εκπαίδευσης και τους μεταφορείς, έχει την ετοιμότητα να δώσει απαντήσεις».       



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...