Απ. Κατσιφάρας στο Μεσολόγγι – Δύο συσκέψεις για τα έργα ΕΣΠΑ και επίσκεψη στο έργο της εισόδου της πόλης

Απ. Κατσιφάρας στο Μεσολόγγι - Δύο συσκέψεις για τα έργα ΕΣΠΑ και επίσκεψη στο έργο της εισόδου της πόλης

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία το ΕΣΠΑ είναι το βασικό μας χρηματοδοτικό εργαλείο και σημαντικός πυλώνας για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανάταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι ταυτόχρονα το πιο ισχυρό μας μέσο για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια σύσκεψης που συνεκλήθη σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο Μεσολογγίου με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων ΕΣΠΑ που αφορούν στην περιοχή.

Ο κ. Κατσιφάρας αργότερα επισκέφθηκε και το έργο της Εισόδου Μεσολογγίου και ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 το έργο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί ενώ μέσα στον Οκτώβριο υπογράφονται συμβάσεις για δυο νέα σχολικά κτίρια στο Μεσολόγγι και μέσα στον Νοέμβριο σύμβαση για άλλο ένα νέο διδακτήριο. Έργα που θα βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές στην πόλη.

«Η Περιφέρεια δίνει πρωταρχική σημασία και βασική προτεραιότητα στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ», είπε ο Περιφερειάρχης στην διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώνοντας ότι από το Μεσολόγγι ξεκινά έναν κύκλο επαφών με το σύνολο των φορέων υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ στη Δυτική Ελλάδα με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών και την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων, εκεί που εντοπίζονται. «Θέτουμε αυστηρά χρονοδιαγράμματα για κάθε ένα έργο, αναλαμβάνουμε συγκριμένες ευθύνες και επιχειρούμε άμεσα να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα, κυρίως γραφειοκρατικής φύσεως, που ανακύπτουν. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε στα χέρια μας», είπε ο κ. Κατσιφάρας.

«Μέσα στο 2011», συνέχισε ο Περιφερειάρχης, «δώσαμε βάρος στις εντάξεις νέων έργων, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τώρα δίνουμε βάρος στις συμβασιοποιήσεις των έργων και στις απορροφήσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε τον χρόνο να περνάει ανεκμετάλλευτος, ούτε τους πόρους να μένουν αναξιοποίητοι. Η θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η επίδοση της στην διαχείριση του ΕΣΠΑ συνεχώς βελτιώνεται, όπως καταγράφεται σε όλους τους δείκτες. Ωστόσο, έχουμε ακόμη πολύ σκληρή δουλειά μπροστά μας».

Και οι δύο τεχνικές συσκέψεις που έγιναν σήμερα στο Μεσολόγγι επικεντρώθηκαν στην πορεία υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ. Η μία σύσκεψη έγινε με την συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και η δεύτερη με την συμμετοχή στελεχών του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια των συσκέψεων τα έργα ΕΣΠΑ του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και μέσα στο 2012, οπότε και η δικαιοδοσία του ΕΣΠΑ περιήλθε στην αιρετή Περιφέρεια.

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εν εκτάσει και για την πορεία των έργων ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας όπου και διαπιστώθηκε κανονική ροή, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα σχολικές μονάδες που κατασκευάζονται θα είναι έτοιμες ακόμα και πριν την εκπνοή των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

«Τα περισσότερα προβλήματα που διαπιστώνονται στην υλοποίηση των έργων είναι προβλήματα που αφορούν σε απαλλοτριώσεις, σε δασικούς χαρακτηρισμούς κ.α., δηλαδή σε προβλήματα γραφειοκρατικού χαρακτήρα», είπε ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε σε πολιτικό επίπεδο να αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες εμφανίζονται.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...