Αρβανιτόπουλος: Συλλήψεις για όσους παρεμποδίζουν την πρόσβαση στις αίθουσες των ΑΕΙ

Αρβανιτόπουλος: Συλλήψεις για όσους παρεμποδίζουν την πρόσβαση στις αίθουσες των ΑΕΙ
Αυστηρό μήνυμα αποφασιστικότητας στους διοικητικούς υπαλλήλους που συνεχίζουν έως και σήμερα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας έστειλε με ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στο Real fm τονίζοντας ότι «οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μια απεργία που έχει κριθεί παράνομη και δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας φοιτητών και των οικογενειών τους».

Και συνέχισε σε ακόμα πιο αυστηρότερους τόνους: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους αλλά όχι καταπατώντας των άλλων. Θα εφαρμοστεί ο νόμος. Όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα Πανεπιστήμια, θα συλλαμβάνεται».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο της απώλειας εξαμήνου ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι το εξάμηνο «θα σωθεί» λέγοντας ότι «ουσιαστικά έχουν χαθεί 3-4 εβδομάδες οι οποίες θα αναπληρωθούν».

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «σήμερα βγαίνουν οι πίνακες των υπό διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ και η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο επίταξης των δοικητικών υπαλλήλων ακολουθώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε για τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρβανιτόπουλος διευκρίνισε ότι «ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε επίταξη ή επιστράτευση. Καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν τη θέληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια από την Τρίτη».

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...