Αρνήθηκαν να της δώσουν ελβετικό διαβατήριο γιατί είναι vegan

Μπορεί οι vegans να θεωρούνται εκκεντρικοί ή και αντιπαθητικοί από μερικούς ανθρώπους ωστόσο στην Ελβετία ίσως να το παρατράβηξαν λίγο.

Η Ολλανδέζα Nancy Holten κατοικεί μόνιμα στην χώρα εδώ και τριάντα χρόνια ωστόσο όταν πρόσφατα προσπάθησε να υποβάλει αίτηση για ελβετικό διαβατήριο της αρνήθηκαν όχι μία, αλλά δύο φορές.

Κι αυτό γιατί οι διατροφικές της επιλογές θεωρούνται ενοχλητικές.

Η ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των ζώων έχει τσακωθεί πολλές φορές με τους γείτονές της για τις ελβετικές τους παραδόσεις, όπως για τη 5κιλη κουδούνα που φοράνε οι αγελάδες γύρω από το λαιμό τους.

«Ο ήχος τους μπορεί να φτάσει και τα εκατό ντεσιμπέλ και είναι το ίδιο ενοχλητικό όσο ένα κομπρεσέρ», υποστηρίζει η γυναίκα. Προσθέτει μάλιστα ότι η κουδούνα προκαλεί τριβή στους λαιμούς των ζώων.

Η Nancy έχει εξοργίσει ακόμη τους γείτονές της για την εκστρατεία της ενάντια στο κυνήγι, τους αγώνες γουρουνιών και τις θορυβώδεις καμπάνες της εκκλησίας.

Δυστυχώς για την ίδια στην Ελβετία, οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν λόγο στη διαδικασία υποβολής αίτησης διαβατηρίου και όταν η γυναίκα έκανε αίτηση το 2015, 144 από τους 206 κατοίκους είπαν όχι.

Σύμφωνα με τον Independent, η Tanja Suter, η πρόεδρος του τοπικού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε ότι η Nancy έχει «μεγάλο στόμα» και ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν να της δώσουν την υπηκοότητα γιατί τους ενοχλεί και δεν σέβεται τις παραδόσεις τους.

Η ίδια παραδέχεται ότι εκφράζει τις απόψεις της έντονα ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν έχει τίποτα εναντίον των παραδόσεων της χώρας, είναι απλά αντίθετη στο βασανισμό των ζώων. Και στα κουδούνια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...