Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση εναντίον των Τούρκων και την απότιση Φόρου Τιμής στους Αγωνιστές του 1821, τρεις ιστορικοί Σύλλογοι– η Δωρική Αδελφότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιδωρικίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρτοτίνας «Ο Αθανάσιος Διάκος» – ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν τον ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, έναν Υπερμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου 100 μιλίων (100 miles Ultra Marathon), που πραγματοποιήθηκε την 21η και 22α Αυγούστου 2021. Τον Αγώνα για την Ελευθερία διοργάνωσε η εταιρία Nature in Action, που διαθέτει τεράστια εμπειρία στην διοργάνωση Αγώνων Δρόμου, ενώ το λογότυπο του αγώνα έχει φιλοτεχνήσει ο διάσημος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ απευθύνεται σε Υπερ-Αθλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορούν να τρέξουν 100 μίλια (168 χιλιόμετρα) και συμβολίζει την τεράστια Υπερ-προσπάθεια των Αγωνιστών του ‘21 που ξεκίνησαν από την Φωκίδα και την Φθιώτιδα (Αθανάσιος Διάκος, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Δήμος Σκαλτσάς, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Ιωάννης Γκούρας, Αντώνης Κοντοσόπουλος και πολλοί άλλοι) με στόχο και ιδανικό τους την Ελεύθερη Ελλάδα. Συμβολίζει και τον υπερ-πατριωτισμό τους, αφού δεν δίστασαν να θυσιάσουν την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ξεκίνησε από το ιερό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αρτοτίνα (Βαρδούσια – 1350 μέτρα υψόμετρο), θα διασχίσει περιοχές μοναδικής φυσικής ομορφιάς, θα περάσει μέσα από ιστορικά χωριά, δίπλα από ένδοξα πεδία μαχών, για να τερματιστεί στην Λαμία την Κυριακή 22/8, στο κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου.

Είναι ένας μοναδικός Αγώνας, μία εμπειρία ζωής.
Θέλοντας όμως να τιμήσουν και όλους τους απλούς Έλληνες που έλαβαν μέρος στην Επανάσταση του ‘21, οι τρεις ιστορικοί Σύλλογοι διοργάνωσαν κι έναν δεύτερο, μικρότερο Μαραθώνιο Αγώνα, ο οποίος θα ξεκινήσει από το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 και θα τερματιστεί και αυτός στην Λαμία την ίδια μέρα. Είναι ένας Μαραθώνιος Δρόμος 50 χιλιομέτρων στον οποίο καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες και να τιμήσουν έτσι και αυτοί τους Ήρωες του 21.

Στην έναρξη αυτού του μεγάλου αγώνας παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Καπεντζώνης , ο Μάρτων Σίμιτσεκ  εκτελεστικός γενικός συντονιστής του “Ελλάδα 2021” , οι δήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Γκίζας , και Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Λύρος , εκπρόσωπος του Δήμου Λαμίας, ο βουλευτής Φωκίδας κ. Μπούγας , Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δελμούζος και κ.Μπούρμας , οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δωρίδος κ. Φλέγγας και κ. Παλασκώνης , ο διοικητής του Α.Τ. Ευπαλίου κ. Τρίκας, φορείς της Δωρίδας και εκπρόσωποι συλλόγων , οι δημοτικοί σύμβουλου κ. Ασημάκης και κ. Φλώρος κ.α.

Αρτοτίνα: Βίντεο και φωτογραφίες από την εκκίννηση του Υπερμαραθώνιου Αγώνα Δρόμου – Κατάθεση στεφάνων και εκκίνηση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...