Αρχίζει Ιούλιο το φέρι μποτ Αίγιο-Άγιος Νικόλαος – Τα δρομολόγια και οι τιμές

Εδώ και μήνες έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά για την επαναλειτουργία της παλιάς Πορθμειακής Γραμμής Αιγίου – Φωκίδας, άλλα από αυτά σε σωστή βάση και άλλα με κάποια δόση υπερβολής, κυρίως μετά την εμφάνιση στο λιμάνι του φεριμπότ «Παναγία Τρυπητή», που εύλογα έδωσε την αίσθηση ότι το όνειρο τείνει να γίνει πραγματικότητα.

Κι ενώ τις τελευταίες ημέρες, έντονα ειπώθηκε ότι η γραμμή θα λειτουργήσει από Σεπτέμβριο – οπότε θα προκηρυχθεί και η άγονη γραμμή Αίγιο – Τριζόνια – Αγιος Νικόλαος – αλλά και πως υπολείπονται ακόμα πολλές εργασίες συντήρησης στο πλοίο μετά την επισκευή του στο Πέραμα – αποκλειστικές και απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «ΠτΔ» θέλουν το καράβι να πιάνει σύντομα καθημερινή «δουλειά».

ΕΝΑΡΞΗ

Αν όχι από 1η Ιουλίου, σίγουρα μέχρι τις 15 Ιουλίου το «Παναγία Τρυπητή» ξεκινά τα δρομολόγια, αφού βρέθηκε ο τρόπος οικονομικής ενίσχυσης του πλοιοκτήτη στα πρώτα του «βήματα», που θα τον βοηθήσει να τα εκτελέσει με δεδομένα βεβαίας βιωσιμότητας. Τον ακριβή τρόπο επεξεργάζεται, ως προς τις τελευταίες του νομικές λεπτομέρειες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος και χρεώνεται απόλυτα θετικά το προσδοκώμενο εγχείρημα. Δεν αποκλείεται δε, μέσα στην εβδομάδα ή στις αρχές της άλλης, να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το δήμο, όπως και από αυτόν της Δωρίδας που θα συμβάλλει τα μέγιστα.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το φεριμπότ θα εκτελεί 4 δρομολόγια την ημέρα, από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το βράδυ, όχι σε «άγονη» γραμμή, αλλά όπως παλιότερα γινόταν, δηλαδή Αίγιο – Αγιος Νικόλαος, χωρίς ενδιάμεση υποχρεωτική στάση στο νησί Τριζόνια.

Εξετάζεται και πιθανά θα ισχύσουν, τροποποιημένα δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα, με την προσθήκη των Τριζονίων σε 1 από τα εκατέρωθεν δρομολόγια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να πάνε στο νησάκι του Κορινθιακού και να επιστρέψουν με το πλοίο στο τέλος της ημέρας.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Με δεδομένη τη χρηματική ενίσχυση του πλοιοκτήτη – στην κατεύθυνση προβολής δράσεων δημόσιων φορέων, προϊόντων ή και επιχειρηματικών κινήσεων- η τιμή ανά δρομολόγιο θα είναι περίπου στο ύψος του κομίστρου μιας διέλευσης από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Δηλαδή θα κοστίζει 13,50 (ΙΧΕ όχημα), διπλάσια από τα Φ/Β που έχουν 6,50 ευρώ, καλύπτοντας ωστόσο διά θαλάσσης την οδική απόσταση των 84 χιλιομέτρων από το Αίγιο μέχρι τον Αγιο Νικόλαο. Για πεζούς, δίκυκλα και φορτηγά οι τιμές θα καθοριστούν αναλόγως.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

(Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ -ένθετο Παναιγιάλεια της Δευτέρας)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...