Αρχίζουν σήμερα οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Αρχίζουν σήμερα οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών
Τη δυνατότητα μεταφοράς θέσης έχουν οι επιτυχόντες των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2011-2012 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βάσει νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας.

Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για Ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ 19α (Ν. 4115/2013).

Η Διαδικασία υποβολής της αίτησης μεταφοράς

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

Για την ηλεκτρονική αίτηση, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης επιτυχίας του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας /Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας στην ηλεκτρονική εφαρμογή:http://dde.minedu.gov.gr της ιστοσελίδας του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον 8-ψηφίο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά στην εφαρμογή http://solon.minedu.gov.gr που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, δεν θα έχουν δυνατότητα τροποποίησης ή ανάκλησης της αίτησης.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...