Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος πατήσει τα ποδάρια του σε έδαφός μας πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήτανε

«Όποιος τα βάλει με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος. Και αυτό το γνωρίζουν οι γείτονες» τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους συντάκτες του Υπουργείου Άμυνας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι είμαστε έτοιμοι και προετοιμαζόμαστε συνεχώς με συνεχείς ασκήσεις.

Όπως τόνισε: «Υπάρχει μία δέσμη κλιμακούμενων ενεργειών σε περίπτωση που οι Τούρκοι επιχειρήσουν να παραβιάσουν κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αν αποπειραθουν να στείλουν ερευνητικό σκάφος εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις επεσήμανε με νόημα: «Κατοχυρώνεις κάτι αν πατήσεις τα ποδάρια σου σε έδαφος. Όποιος όμως πατήσει σε έδαφος μας πρώτα θα τον…κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος είναι».

Για τα γεγονότα του Μαρτίου στον Έβρο,ο στρατηγός Φλώρος εξομολογήθηκε: «Τα βραδιά εκείνα σκεφτόμουν πως θα ήμουνα βλέποντας έξω απ τα σπίτια των Ελλήνων στις Καστανιές ανθρώπους να αλαλάζουνε. Αυτό ήθελαν κάποιοι. Καταλαβαίνουμε τον ανθρώπινο πόνο, έχουμε αποδείξει τη συμπόνια μας αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα κράτος συμμορία».

Μιλώντας για το τουρκολιβυκό μνημόνιο με το οποίο η Άγκυρα επιχειρεί να σφετεριστεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στη θαλάσσα περιοχή μεταξύ Ροδου-Καρπάθου-Κάσου και Κρήτης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για «βλακώδεις και υπερφίαλες ανακηρύξεις».

Αναφερόμενος αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συζητήσεις από την άλλη πλευρά είπε: «Εγώ έχω κάθε καλή πρόθεση να μιλήσω με τον Τούρκο αρχηγό αλλά δεν μπορώ να το κάνω υπό πίεση, υπό απειλή, υπό τον κίνδυνο επεισοδίου, και καθημερινής καταπόνησης των ενόπλων δυνάμεών μας. Η Τουρκία προσπαθεί να μιλήσουμε αλλά όχι επι ίσοις όροις. Η δικιά μου φιλοδοξία είναι όταν φύγω από αρχηγός ΓΕΕΘΑ να μην έχουν γίνει συνομιλίες που δεν θα πραγματοποιηθούν επί ίσοις όροις».

eleftherostypos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...