Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: “Βλέπει” λύση του Κυπριακού μέσω φυσικού αερίου

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος:
Οι Τούρκοι θα ενδώσουν τελικά σε λύση του Κυπριακού, αφού έχουν μεγάλα συμφέροντα σε σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Κυπριακής ΑΟΖ, εκτιμά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

«Οι Τούρκοι θα μετρήσουν τι τους συμφέρει και θέλω να πιστεύω ότι είναι μεγάλα τα συμφέροντά τους να κάνουμε κράτος σωστό, ομοσπονδιακό, γιατί τα κοιτάσματα που υπάρχουν τόσο αερίου, όσο και πετρελαίων στην Κυπριακή ΑΟΖ, είναι πολύ περισσότερα από ό,τι νομίζουμε. Το ξέρουν οι Τούρκοι και εκεί θα ενδώσουν γιατί το συμφέρον τους το ξέρουν πολύ καλά», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας έπειτα από αγιασμό που τέλεσε στα Κεντρικά Γραφεία των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Πρέπει να έχουμε υπομονή, να έχουμε αντοχή, να βρισκόμαστε στις αγωνιστικές επάλξεις και να δίνουμε θάρρος και στον λαό μας και πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η μέρα της σωστής λύσης», πρόσθεσε, σημειώνοντας επίσης ότι η άποψη της εκκλησίας είναι ότι «δεν πρέπει να κάνουμε καμιά έκπτωση».

Συνέστησε στην πολιτική ηγεσία του τόπου να είναι πολύ προσεκτική, ώστε να μην δώσει στην τουρκική πλευρά, ούτε μισή λέξη στην οποία να στηριχθούν και το ψευδοκράτος να αποκτήσει κρατική υπόσταση.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε αμφιβολία για το κατά πόσο η Τουρκία, με τα εσωτερικά προβλήματα που έχει θα ενδιαφερθεί για το Κυπριακό, προβλέποντας ότι μάλλον θα σκληρύνει τη θέση της για εσωτερική κατανάλωση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα προχωρήσουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι Τούρκοι θέλουν τουρκικό κρατίδιο στην Κύπρο, αναφέροντας ότι το λένε ξεκάθαρα χωρίς να ντρέπονται. Πρόσθεσε ότι από τη μία λένε ότι θέλουν ομοσπονδία και από την άλλη μιλούν για δύο κράτη, κάτι που δεν αποτελεί ομοσπονδία.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...