«Ας πιστέψουμε στη μάχη που έχουμε μπροστά μας»

Με αισιοδοξία και ελπίδα για την επόμενη μέρα, ο Θάνος Μωραΐτης, μίλησε στην Βόνιτσα Σήμερα Παρασκευή, στο «Ανεσις» στις 8:30 μ.μ.  η κεντρική προεκλογική ομιλία του υφυπουργού ΑνάπτυξηςΜε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την επόμενη μέρα, ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Βόνιτσα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.

«Θέλω σήμερα να φύγουμε όλοι από εδώ, πιστεύοντας στη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Με υπευθυνότητα να πούμε πως είμαστε εδώ και μπορούμε ξανά να πιάσουμε το νήμα της ιστορίας και της αλλαγής. Αυτές τις κρίσιμες ώρες να σφίξουμε το χέρι στους πικραμένους και απογοητευμένους φίλους και συναγωνιστές μας και να τους πείσουμε πως μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση, βαδίζοντας σε έναν δύσκολο δρόμο, αλλά με ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών της Βόνιτσας.

Ο Θάνος Μωραΐτης, ξεκίνησε την ομιλία του, περιγράφοντας την κατάσταση που βίωσε η κυβέρνηση όταν παρέλαβε την εξουσία το 2009 και τα όσα ακολούθησαν και που οδήγησαν πολλούς βουλευτές στην παραίτηση ή την φυγή, τονίζοντας πως ο ίδιος επέλεξε τον δρόμο της ευθύνης, αναγνωρίζοντας παράλληλα λάθη και παραλείψεις που και ο ίδιος είχε επισημάνει.

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για την έξοδο της χώρας από την κρίση, κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, για αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες, ενώ και πάλι ήταν έντονα επικριτικός απέναντι «στις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που έπαιξαν το παιγνίδι της δραχμής. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έφτασαν στο σημείο να χαίρονται με την κρίση, με την αύξηση της ανεργίας, μόνο και μόνο για να κερδίσουν δημοκοπικά. Απέναντι σε αυτήν την επικίνδυνη ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό, εμείς προτάσσουμε την Αυτοδύναμη Ελλάδα, κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και τους παρουσιάζουμε ένα σχέδιο τριετούς προσαρμογής, ώστε η Ελλάδα να ξεφύγει από την κρίση και να έρθει ξανά η ανάπτυξη»

Ο υφυπουργός, είπε ακόμη πως τίποτε δεν έχει κριθεί σε αυτές τις εκλογές, επισημαίνοντας πως έχει μεγάλη  σημασία το ποιο κόμμα θα πάρει την πρωτιά και θα είναι αυτό που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις την επομένη των εκλογών. «Αυτές τις ώρες, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να παραμερίσουμε πικρίες και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο , χωρίς μνημόνια. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι εκείνο που θα δώσει  προοδευτικό πρόσημο στη επόμενη κυβέρνηση και θα βγάλει την χώρα από την αβεβαιότητα. Είναι το ΠΑΣΟΚ που λέει πως οι μεγάλες θυσίες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες.» σημείωσε ο Θάνος Μωραΐτης, που στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, μέσα από την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του μεγάλου οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία, την χρηματοδότηση του φράγματος των Αχυρών, την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου Ακτιο – Λευκάδα, ενώ έκανε λόγο για συνολικά 17 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα, που αφήνουν το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα στην περιοχή, αποτέλεσμα μιας σκληρής και συστηματικής δουλειάς.

«Δεν μπορεί ο άνεργος να παραμείνει άνεργος, δεν μπορεί ο αγρότης να πιεστεί άλλο, δεν μπορεί ο συνταξιούχος να ντρέπεται για τα λεφτά που παίρνει. Γι αυτό σας λέω, είμαστε η παράταξη που θα παλέψει για να αλλάξει αυτή η γκρίζα πραγματικότητα. Και θα την αλλάξουμε όλοι μαζί γιατί το πιστεύουμε.», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θάνος Μωραΐτης.

Ο  υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου, θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο Αγρίνιο, στον κινηματογράφο «Ανεσις» στις  8:30 μ.μ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...