Ασθενοφόρο και δυνάμεις ΕΜΑΚ στην πυρκαγιά στην Ιτέα: photos

Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα βόρεια της Ιτέας σε ημιορεινή περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, το σημείο της φωτιάς βρίσκεται πίσω από τους λόφους του Σερνικακίου και νότια προς την πλευρά της πόλης της Ιτέας, πάνω από το Λαρνάκι.

Στην εστία της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με εναέρια μέσα ( Πετζετέλ και  καναντέρ) και υδροφόρες του δήμου, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Στερεάς, Βαγγέλης Παλιός.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 2 δημοτικές υδροφόρες.

Η φωτιά καίει θαμνώδεις εκτάσεις, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι στην περιοχή φυσούν άνεμοι, αλλά και η υψηλή θερμοκρασία…

Παράλληλα, την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνει και το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα χρειάζεται να κάνουν μεγάλο κύκλο, προκειμένου να φορτώσουν νερό!

Στο σημείο σπεύδουν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, μετακληθείσες από γειτονικές περιοχές, ενώ σπεύδει και ασθενοφόρο, άγνωστομέχρι στιγμής για ποιους λόγους…

Κατοικημένες περιοχές δεν απειλούνται, αλλά στην περιοχή υπάρχουν ποιμνιοστάσια με ποσότητες τριφυλλιού. Στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας με επικεφαλής την Διευθύντρια Αθανασία Ψάλτη.

fokidanews.gr/5



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...