“Ασπίδα” τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στο Καστελόριζο -Παρακολουθούν στενά το Oruc Reis (Εικόνες)

“Ασπίδα” τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στο Καστελόριζο -Παρακολουθούν στενά το Oruc Reis (Εικόνες)

Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί με το Oruc Reis και να προσεγγίζει το Καστελόριζο ακόμη και στα 9 μίλια, ο ελληνικός στόλος πλέει πανέτοιμος στην περιοχή.

Στο φωτογραφικό υλικό φαίνεται η παρουσία των ελληνικών πλοίων σήμερα το πρωί στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου δημιουργώντας μία «ασπίδα» στην περιοχή.

Ο ελληνικός στόλος από την πρώτη στιγμή των προκλήσεων της Άγκυρας με το Oruc Reis παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ερευνητικού πλοίου.


Το Oruc Reis «έσπασε» τα 12 ναυτικά μίλια και απομακρύνεται – Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία

Χτύπησε κόκκινο η τουρκική προκλητικότητα την Τρίτη με το Oruc Reis να προσεγγίζει το Καστελόριζο, φτάνοντας μάλιστα σε απόσταση 9 ναυτικών μιλίων.

Το μεσημέρι της Τρίτης βρισκόταν στα 25 ναυτικά μίλια και συνέχιζε να πλέει με νοτιοδυτική κατεύθυνση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, απομακρυνόμενο πλέον από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Η πιο κοντινή προσέγγιση έγινε στις 10:30 το πρωί, με το σκάφος να πλέει στα 9 ναυτικά μίλια από τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη.

Νωρίτερα τα πολεμικά πλοία της χώρας μας είχαν λάβει θέσεις και στα 6 ναυτικά μίλια, στα εθνικά χωρικά ύδατα αλλά και στα διεθνή ύδατα, κάνοντας έτσι μια ασπίδα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο επιχειρούσε η Άγκυρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Τα ελληνικά πλοία άρχισαν να ακολουθούν μια παράλληλη πορεία με το σεισμογραφικό και τα πλοία του τουρκικού στόλου. Πλέον παρακολουθούνται οι κινήσεις του πλοίου από εδώ και πέρα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...