ΑΣ ΠΑΟΚ σε Αυγενάκη: «Αποφασίστε! Χάρτινοι πρωταθλητές ή μη γενόμενη η σεζόν»

ΑΣ ΠΑΟΚ σε Αυγενάκη: «Αποφασίστε! Χάρτινοι πρωταθλητές ή μη γενόμενη η σεζόν»
ΑΣ ΠΑΟΚ σε Αυγενάκη: «Αποφασίστε! Χάρτινοι πρωταθλητές ή μη γενόμενη η σεζόν»


14/05/2020 – 21:55

O ΑΣ ΠΑΟΚ, μέσω επιστολής που έστειλε στον Λευτέρη Αυγενάκη, ζητάει από τον υφυπουργό Αθλητισμό να πάρει άμεσα αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο ολοκλήρωσης των φετινών διοργανώσεων.

Αναλυτικά η επιστολή του ΑΣ ΠΑΟΚ:

«Προς

Υφυπουργό κ. Λευτέρη ΑυγενάκηΘεσσαλονίκη, 12/5/2020

Κοινοποίηση: ΕΠΟ, ΕΟΚ, ΕΟΠΕ, ΚΟΕ, ΟΧΕ

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται, με φόντο την πανδημία του κορονοϊού, έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ των μεγάλων σωματείων, τα οποία συμμετέχουν σχεδόν σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, σχετικά με τον τρόπο ολοκλήρωσης των φετινών διοργανώσεων, είτε με την πρόωρη διακοπή είτε με τον τρόπο συνέχισης αυτών, καθώς και τον τρόπο διακοπής, αν αυτά θα ολοκληρωθούν με την ανάδειξη πρωταθλητών στα χαρτιά ή αν αυτά θα θεωρηθούν ως μη γενόμενα, πιστεύουμε η απόφαση θα πρέπει είναι κοινή για όλα τα αθλήματα.

Δε γίνεται, κύριε Υπουργέ, άλλα να αποφασίζει η μία Ομοσπονδία και άλλα να αποφασίζει η άλλη, προϊόν από τις πιέσεις που δέχονται οι Ομοσπονδίες από συγκεκριμένο σωματείο, το οποίο κρυπτόμενο πίσω από την ουσιαστική αδυναμία να πραγματοποιηθούν ουσιαστικά όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα και δη τα αθλήματα σάλας, προτείνει δήθεν τη συνέχιση και ολοκλήρωση αυτών, ενώ στην ουσία αποσκοπεί στη διά ορισμού κατάκτηση πρωταθλημάτων.

Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα ίδια τα αθλήματα και τη σοβαρότητα και τη φερεγγυότητα που αυτά πρέπει να έχουν.

Ως Υπουργό Αθλητισμού σας καλούμε να πάρετε την απόφαση, όπως έχετε υποχρέωση, να αποφασίσει δηλαδή η Πολιτεία επίσημα, αν θα διακοπούν τα πρωταθλήματα ή αν θα συνεχιστούν, και σε περίπτωση συνεχίσεως, τον τρόπο που αυτά θα διεξαχθούν, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις υγειονομικές προτάσεις που προτείνουν όλοι οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς, καθώς και τις εγγυήσεις και την ασφάλιση που χρειάζεται για τους ερασιτέχνες αθλητές για να συμμετέχουν σε αυτά, αφού αυτοί είναι που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους, τόσο την προσωπική όσο και των οικογενειών τους σε περίπτωση νοσήσεως, καθώς και τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού οι σοβαροί τραυματισμοί ελλοχεύουν, λόγω της πολύμηνης διακοπής.

Σε περίπτωση διακοπής, να αποφασίσετε εάν θα αναδειχθούν πρωταθλητές στα χαρτιά, ή αν η χρόνια θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη με απλή επικύρωση των θέσεων που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι κρίμα και δυσβάσταχτο φορτίο, οι Ομοσπονδίες, οι οποίες ταλανίζονται από πολλά προβλήματα, να καλούνται, σε μία έντονη προεκλογική χρονιά για όλες, να προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ αντίρροπων συμφερόντων, όταν η οικονομική τους ένδεια τις καθιστά αδύναμες να εξασφαλίσουν την ασφάλιση των ερασιτεχνών αθλητών (πολλοί εκ των οποίων βιοπορίζονται και άλλα επαγγέλματα) και των οικογενειών τους σε περίπτωση νοσήσεως ή μακροχρόνιου και σοβαρού τραυματισμού, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας αγωνιστικής αδράνειας.

Η πρόταση και θέση του Σωματείου μας, όπως αυτή εκφράστηκε από την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από 10/04/2020, είναι η άμεση διακοπή όλων των πρωταθλημάτων των ερασιτεχνικών αθλημάτων, θεωρώντας αυτά ως μη γενόμενα, χωρίς υποβιβασμούς και ανάδειξη πρωταθλητών, παρ’ όλο που σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ, ουσιαστικά, χάνει δύο τίτλους, τους οποίους εν πολλοίς είχε βέβαιους, τόσο στο άθλημα του ποδοσφαίρου γυναικών όσο και στο άθλημα του χάντμπολ γυναικών.

Καλούμε, δε, τις ανά άθλημα, Ομοσπονδίες, ΕΠΟ, ΕΟΚ, ΕΟΠΕ, ΚΟΕ και ΟΧΕ, να επιστρέψουν το βάρος της απόφασης στον πολιτικό προϊστάμενο του ελληνικού αθλητισμού και, δη, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Για τον ΠΑΟΚ

Αθανάσιος Κατσαρής 

Πρόεδρος»

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...