Αυστραλία: Δεν πλήρωναν φόρους γιατί “είναι αντίθετο στη θέληση του Θεού”

Να πληρώσουν περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ ο καθένας κάλεσε δικαστήριο στην Αυστραλία δύο αδέλφια.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι είχαν να καταβάλουν δημοτικά τέλη από το 2011, καθώς όπως ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστή κάτι τέτοιο «είναι αντίθετο στη θέληση του Θεού». Το 2017, ο Ρέμπερτους Κορνέλις Μπίριπουτ και η Φάνι Αλίντα Μπίριπουτ έχασαν το αγρόκτημά τους λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών, ύψους 580.000 ευρώ.

«Δεν οφείλουμε τίποτα γιατί είμαστε του Θεού» επέμεινε την Τετάρτη ο Μπίριπουτ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τασμανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος του Θεού είναι «ο ανώτατος νόμος της χώρας» και το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να πληρώνουν φόρους αποδυναμώνει την υποταγή τους στον Θεό, κάτι που οδηγεί «σε κατάρες υπό τη μορφή ξηρασίας και απώλεια γονιμότητας».

Η θέση του δικαστή

Ο δικαστής Στίβεν Χολτ, αφού ξεκαθάρισε ότι λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν τις απόψεις αυτές, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χωρίο στη Βίβλο που να τις στηρίζει.

«Κατά τη γνώμη μου η Βίβλος τονίζει ξεκάθαρα ότι τα αστικά ζητήματα και οι νόμοι του Θεού λειτουργούν σε δύο διαφορετικές σφαίρες» εξήγησε.

Τα χρήματα που καλούνται πλέον να καταβάλουν τα αδέλφια είναι «φόροι εισοδήματος, προσαυξήσεις, διοικητικά πρόστιμα και δικαστικά έξοδα».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...