Αυστραλία: Δικαστήριο εγκρίνει επέμβαση αλλαγής φύλου σε παιδί

Ένα παιδί από την Αυστραλία, το οποίο γεννήθηκε αγόρι θα μεγαλώσει ως γυναίκα, με απόφαση δικαστηρίου το οποίο ενέκρινε και συμφώνησε με την επέμβαση αλλαγής φύλου.

Το παιδί απαντάει στο όνομα Κάρλα, αυτοπροσδιορίζεται ως κορίτσι και φυσικά δεν έχει τα όργανα αναπαραγωγής μιας γυναίκας. Το Οικογενειακό Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα των γονέων της Κάρλα για χειρουργική αφαίρεση των όρχεων του παιδιού.

Όταν η Κάρλα έγινε πέντε ετών οι γονείς αναρωτήθηκαν αν χρειάζεται δικαστική άδεια για να προχωρήσουν με την περίπλοκη και μη αναστρέψιμη επέμβαση στο παιδί τους. Στο Οικογενειακό Δικαστήριο οι γονείς κατέθεσαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού τους από πολύ μικρό ήταν στερεοτυπικά κοριτσίστικη, δεν ήθελε να το αποκαλούν αγόρι και έπαιζε και ντυνόταν σαν κορίτσι.

Ειδικοί γιατροί κατέθεσαν στο δικαστήριο και διαβεβαίωσαν ότι το παιδί δεν κινδυνεύει να αναπτύξει όγκους λόγω της επέμβασης και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μια γόνιμη γυναίκα. Τόνισαν ότι η επέμβαση πρέπει να γίνει πριν το παιδί μπει στην ηλικία της εφηβείας.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο γονείς δεν χρειάζονται άδεια για την εγχείρηση.

Τα άτομα που δεν ταιριάζουν στη δυαδική αντίληψη του αρσενικού ή θηλυκού σώματος λέγονται σήμερα ίντερσεξ, μια εξέλιξη του όρου ερμαφρόδιτα που θεωρήθηκε παραπλανητικός και ότι στιγμάτιζε αυτά τα άτομα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...