Αυστραλία: Μαθητευόμενος πιλότος προσγείωσε αεροπλάνο γιατί ο δάσκαλός του λιποθύμησε

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία όταν κατά το πρώτο μάθημα προσγείωσης αεροσκάφους, ο εκπαιδευτής λιποθύμησε με αποτέλεσμα ο μαθητής να κληθεί να κάνει μόνος του την απογείωση για πρώτη φορά στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 9News και του CNN, ο Μαξ Σίλβεστερ, μαθητευόμενος πιλότος, κατάφερε να προσγειώσει μικρό αεροσκάφος με τη βοήθεια ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, με τους οποίους ήρθε σε επαφή μετά από επείγουσα κλήση. 

“Ξέρεις να πετάς αεροπλάνο;”, ακούγεται να ρωτάει ένας ελεγκτής κυκλοφορίας κατά την ηχογραφημένη κλήση τον Μαξ. “Όχι, είναι το πρώτο μου μάθημα”, απάντησε εκείνος,

Διατηρώντας την ψυχραιμία τους οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έκανα ερωτήσεις στο μαθητευόμενο για την κατάσταση υγείας του εκπαιδευτή, ο οποίος δεν ανταποκρινόταν. “Δουλειά σου αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνεις προσηλωμένος στο αεροσκάφος”, ακούγεται ένας ελεγκτής να του λέει, ενώ του τόνισε ότι κάνει “καταπληκτική δουλειά”.

 

Με αυτοπεποίθηση ο μαθητευόμενος πιλότος πραγματοποίησε μία αψεγάδιαστη προσγείωση μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων που ήταν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο το απόγευμα στο αεροδρόμιο Jandakot, νότια της πόλης του Περθ, στη Δυτική Αυστραλία. 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...