Αυτές είναι οι τρεις πιο ακριβές πόλεις ου κόσμου

Θα περίμενε κανείς στην λίστα να είναι και η Αθήνα, καθώς αναλογικά με τις οικονομικές απολαβές, η πρωτεύουσα  έχει υψηλό κόστος ζωής.
  Στο «top 3» των ακριβότερων πόλεων στον κόσμο βρίσκονται, σύμφωνα με την ς ελβετική τράπεζα UBS, το Όσλο, η Ζυρίχη και το Τόκιο.  Στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, η αγοραστική δύναμη των μισθωτών είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως. Οι τρεις πόλεις είναι πρώτες στη λίστα των πιο ακριβών πόλεων σε σχέση με ένα καλάθι που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες, το οποίο έχουν διαμορφώσει οι αναλυτές της UBS.

Η Ζυρίχη και η Γενεύη είναι οι δύο πρώτες πόλεις στον κατάλογο με τις υψηλότερες μικτές αποδοχές των εργαζομένων στην υφήλιο. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Κοπεγχάγη, ενώ η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη, το Βερολίνο στη 19η θέση και το Παρίσι στην 21η.

Η Αθήνα  βρίσκεται στην 39η θέση ως προς το επίπεδο των τιμών και την αγοραστική δύναμη και στην 38η ως προς το επίπεδο των μισθών. Στο τέλος της λίστας βρίσκονται το Νέο Δελχί, η Τζακάρτα και η Μανίλα.

Η Ζυρίχη είναι επίσης η πόλη όπου οι μισθωτοί έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Ως μέτρο χρησιμοποιείται το κόστος αγοράς ενός iPhone με βάση την αξία της εργατοώρας. Συγκεκριμένα, ένας μισθωτός πρέπει να εργασθεί 22 ώρες στη Ζυρίχη για το αποκτήσει, ενώ, όπως αναφέρεται στην έκθεση, στη Μανίλα ο χρόνος εργασίας πρέπει να πολλαπλασιασθεί κατά είκοσι φορές.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...