Αυτή τη φορά δεν τα πήραν όλα

Αυτή τη φορά δεν τα πήραν όλα
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να μην τα παίρνουν όλα, αφού υπήρξαν υποχωρήσεις και από τις δυο πλευρές.

Φάνηκαν να κάνουν πίσω σε κάποια απ’ τα εργασιακά μετά το βέτο των αρχηγών, όμως απ’ την πλευρά της κυβέρνησης φαίνεται ότι προωθούνται άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ κάποιες από τις αποζημιώσεις τελικά θα ψαλιδιστούν.

Τελικά φαίνεται ότι και με το πράσινο φως από την task force, όπου κυρίως οι Γάλλοι, επιμένουν ότι δεν είναι απαραίτητες απολύσεις στο Δημόσιο, οι τροϊκανοί έκαναν πίσω στις 15.000 απολύσεις για εφέτος τουλάχιστον.

Ουσιαστικά δεν διαγράφουν το αίτημα για απολύσεις, δίνουν όμως χρόνο για να γίνει αυτό σταδιακά και χωρίς βιαστικές ενέργειες.

Όμως  θα υπάρξουν απολύσεις από το Δημόσιο. Οι πληροφορίες ανεβάζουν το αριθμό στις 2.000 άτομα και μάλλον μιλάμε για άτομα τα οποία κατατάσσονται στην κατηγορία των επίορκων.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα δουν την έξοδο μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ως τα τέλη του χρόνου, ως ένδειξη από την πλευρά της Ελλάδας πως προχωράει και σε αυτόν το τομέα.

Το βέτο των αρχηγών λειτούργησε κυρίως ως προς τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα. Έτσι όλα δείχνουν πως υπάρχει μια σοβαρή υποχώρηση της τρόικας σε ότι έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις, αλλά και τις αυξήσεις στους μισθούς ανά τριετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διατηρηθεί το ποσό αποζημίωσης σε όσους υπηρετούν πολλά χρόνια στον ίδιο εργοδότη, όμως θα μπει ένα πλαφόν, ίσως στις 3.000 ευρώ/μήνα δηλαδή για το επιπλέον ποσό που λαμβάνει ο υπάλληλος να μην υπολογίζεται αποζημίωση.

Παράλληλα έπεσε στο τραπέζι να παγώσουν οι τριετίες ως το 2016 και τότε να επαναπροσδιοριστούν, ενώ η ελληνική πλευρά επιμένει ότι πρέπει να μείνει ένα ποσοστό αύξησης, το οποίο όμως από το 9% που είναι σήμερα μπορεί να πέσει στο 5% ανά τριετία.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...